DELER I SKOVEN

Det var tæt på vi fik den første sejr i et stykke tid i søndagens kamp mod FC København, men til sidst måtte vi nøjes med det ene point.

På en flot oktober-aften var der søndag ny-klassiker i Kongelunden, da vi mødte FC København i Ceres Park i 3F Superligaens runde 11.

Begge hold kom ind til kampen på ryggen af et nederlag i seneste Superliga-kamp. Så hos begge mandskaber var der stor appetit for revanchement.

Det var gæsterne som kom til kampens første mulighed, da de opsnappede bolden tæt på vores felt, men den efterfølgende afslutning gik forbi mål. Kort efter var det endnu farligere for vores forsvar, da et københavnsk angreb blev spillet næsten i bund, men Mølgaard var redningsmand på målstregen.

Men efterhånden fik vi sat en stopper for gæsterne stærke udlæg og fik skabt flere gode situationer på indlæg. Blandt andre arbejdede Gift Links benhårdt på sin kant og fik i samarbejde med Mikael Anderson skabt en del som første halvleg skred frem, men ellers kneb det med de helt store AGF-chancer i første halvleg.

Som altid når Aarhus møder København var der mange dueller og kamp om bolden på midten af banen. Ingen af holdene ville give sig, så der blev kæmpet for hver en meter.

Det var dog stadig gæsterne som skabte de største chancer og mod første halvlegs slutning var de tæt på igen, men forsøget gik over mål til stor lettelse for et næsten fyldt Ceres Park, hvor stemningen var i top.

Billedet var det samme hen mod pausefløjtet.

2. halvleg
Efter en pause, hvor Thomas T. Kristensen fik sagt ordentlig farvel til Ceres Park efter hans nylige skifte til Udinese, kom vi godt ud til anden omgang med kraft og saft. Det var der i også et langskud fra Tobias Bech efter få minutter af 2. halvleg, som gik lige over det københavnske mål, men havde fortjent en bedre skæbne.

Det samme havde et hovedstød fra Frederik Tingager efter hjørnespark til os. Men også det gik lige over mål i en rigtig flot indledning på 2. halvleg af hjemmeholdet som fik presset gæsterne godt tilbage med gejst og hårdt arbejde og flere gange var tæt på at kunne bringe sig foran.

Langsomt kom gæsterne dog tilbage og efter 66 minutter måtte Jesper Hansen diske op med en klasseredning, da en københavner kom igennem.

Efter næsten 75 minutter var det en århusianer, som kom igennem, da Patrick Mortensen flot fandt indskiftet Janni Serra som kunne score sit første Superliga-mål på en stærk aktion. Slet ikke ufortjent efter en flot anden halvleg af gutterne, som virkelig havde fået vendt kampen rundt efter pausen.

Vores føring vækkede gæsterne som lagde et stort tryk på os for udligningen og flere gange var de ubehageligt tæt på. Men vi stod stærkt i mod.

Men så til allersidst inde i dommerens overtid faldt bolden ned til FCK’s Rasmus Falk som trykkede af og til stor ærgrelse for det meste af Ceres Park, gik hans forsøg ind.

Vi forsøgte at svare igen, men tiden var ikke til det og kampen endte derfor 1-1.

Der er nu landsholdspause i 3F Superligaen. Næste turneringskamp er derfor først den 22. oktober, når vi spiller ude mod Lyngby BK.

AGF vs. FCK / 3F Superliga runde 11 / Ceres Park / 8.10 2023
1-1 (0-0)
73’ 1-0: Janni Serra
90+3’ 1-1: Rasmus Falk