AGF OG FØDEVAREBANKEN I NYT SAMARBEJDE

31.10.2023 11:59

Nyt samarbejde med fokus på madspild og fødevare-hjælp.

Da der mandag var lokalopgør i Ceres Park mellem AGF og Randers FC var det også startskuddet på et nyt samarbejde mellem AGF og Fødevarebanken.

Fødevarebanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. Organisationen arbejder for en verden uden madspild, og håndterer overskudsmad fra fødevareproducenter og grossister.

Det er mad, der ikke fejler noget, men som ikke kan sælges i butikkerne. Maden leveres videre til sociale organisationer, som laver maden til måltider til mennesker i svære livssituationer.

- Vi har AGF gennem flere år arbejdet systematisk med madspild og sikret, at vores ressourcer ikke går til spilde. Blandt andet har vi leveret overskuddet fra vores VIP-lounger til Kirkens Korshær i Aarhus. Nu skruer vi op for den tanke i samarbejde med Fødevarebanken, som gør et fantastisk stykke arbejde for udsatte danskere og samtidig gør en indsats for madspildet.

- På den måde arbejder Fødevarebanken både med en social vinkel, men gør også en forskel på den bæredygtige dagsorden. Det er helt i tråd med vores filosofi og ser frem til samarbejdet og til at byde Fødevarebanken velkommen i AGF-familien, siger bæredygtighedsansvarlig i AGF, Sine Hausner.

Som startskud på samarbejdet var medarbejdere og frivillige fra Fødevarebanken inviteret med til AGF’s kamp mod Randers FC på Ceres Park mandag aften.

Næste skridt i samarbejdet er, at Fødevarebanken deltager i AGF JULEHJÆLP, som er AGF’s traditionelle hjælpekampagne op til jul, hvor klubben i samarbejde med forskellige organisationer og NGO’er sørger for at udsatte og trængte mennesker får en ekstra hånd i højtiden.

- Et samarbejde med AGF kan bidrage til at øge opmærksomheden på den dagsorden vi arbejder med. Men det kan også være med til at give vores mange frivillige oplevelser og ikke mindst en stolthed over, at en fodboldklub nu også bakker os op.

- Vi deler AGF’s ambitioner på den bæredygtige dagsorden, og skal vi lave resultater på den front og rykke os fremad, er det tætte samarbejder og alliancer som vores vigtige. Vi kan sammen inspirere hinanden og omverden til at gøre en forskel, siger Lea Gry von Cotta-Schønberg, der er direktør i Fødevarebanken, der er den største organisation i Danmark, som arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til udsatte.

Sidste år sørgede Fødevarebanken for, at 1.562 tons overskudsmad blev til næsten fire millioner måltider - i stedet for at blive smidt ud.

Se mere om Fødevarebanken her >>>