AGF KVINDEFODBOLD: VIGTIG SEJR INDEN LANDSHOLDSPAUSE

21.10.2023 17:01

AGF Kvindefodbold vandt i dag 2-0 over topholdet fra Kolding IF.

Lørdag eftermiddag var det igen tid til kamp i Gjensidige Kvindeligaen – Denne gang mod Kolding IF, der gæstede Ceres Park til et opgør, hvor vi skulle jagte revanche fra vores møde i sæsonpremieren.

Udenfor banen startede opvarmningen til kampen med sjov underholdning med Ramasjang Mysteriet i Tivoli Friheden, da AGF Kvindefodbold i samarbejde med Tivoli Friheden og Arbejdernes Landsbank inviterede til efterårsfest. En succes for store og små, som sluttede med tur til stadion ført an af Aros.

På banen var det vigtigt, at AGF’s kvinder var klar fra første fløjt for at komme godt fra land. Der var fuldt fokus, og det var et sammenspillet hold med masser af gejst, der spillede på grønsværen. Modsat sidste weekends kamp lykkedes det at spille sig frem mange muligheder og afslutninger, som viste Kolding IF, at vi altså var revanchetørstige.

Efter 20 minutters spil fik vi bolden i nettet, men dommeren dømte offside, så vi måtte jagte videre. Og det må der siges, vi gjorde. Der opstod mange muligheder med store chancer, som vi manglede at være helt skarpe på. Men mod halvlegens slutning sørgede Tina Fremo for, at vi kunne gå til pause med en føring. Efter et indlæg fra højre opstod der kaos i feltet, men bolden blev skubbet ud mod Fremo, der ikke holdt sig ikke tilbage og sparkede den hårdt ind i modsatte hjørne. Vi kunne dermed gå til pause med stillingen 1-0.

2. halvleg

Det startede en tand mere roligt efter pausen, hvor vi skulle holde føringen. Kolding ligger trods alt på førstepladsen, og der skulle mange kræfter både i de fysiske dueller og i vores defensive spil.

Det var først efter kampens første time, at der igen var en stor chance i kampen. Her var det Sofie Bloch, der var centimeter fra at få bolden i mål, da hun forsøgte ved forreste stolpe.

Ikke længe efter var gæsterne tæt på at udligne, da tidligere AGF-spiller og ligaens topscorer Benedicte Moss gjorde sit for at score på sine gamle hjemmebane. Heldigvis var Marie Gade skarp i målet og leverede en sikker redning.

Mod kampens slutning blev vores chancer større og større, og vi viste, at vi havde styr på mandskabet ved at skabe momentum. Til sidst kom anden scoring også i hus, da Sarah Dyrehauge lukkede kampen ved at sende bolden helt ud i højre side, så Koldings målmand ikke havde chance for at få hænderne på.

Kampen ender 2-0, og der venter nu en landsholdspause, inden der igen er fodbold på programmet d. 4. november, hvor turen går til Nordsjælland.

AGF Kvindefodbold vs. Kolding IF / Gjensidige Kvindeliga / 8. runde / Ceres Park / 21. oktober 2023

2-0 (1-0)

39’ 1-0: Tina Fremo

88' 2-0: Sarah Dyrehauge