AGF KVINDEFODBOLD: TRE GODE POINT PÅ EN LYSERØD SØNDAG

08.10.2023 19:06

AGF Kvindefodbold vandt ugens andet opgør mod AaB med en sejr på 2-0.

Søndag eftermiddag var det tid til ugens andet opgør mod nordjyderne fra Aab Women, som vi slog ud af pokalturneringen onsdag aften. Og i anledningen af at hele Danmark blev lyserød denne weekend, afholdt vi Lyserød Lørdag på en søndag på Vejlby Stadion. Sammen med vores hovedpartnere – Arbejdernes Landsbank, Lars Larsen Group, Salling Group, Egekilde og Bravida – støttede vi den gode sag, og alle spillere var iført unikke trøjer, der nu udloddes på auktion på vores AGF Kvindefodbold-Facebook side.  Pengene går til kampen mod brystkræft, og auktionen slutter torsdag d. 12. oktober kl. 12:00.

På banen gik der noget tid, før vi kom ordentligt i gang, hvilket gjaldt for begge hold. Ingen dominerede spillet, og der skulle gå længe, før vi fik kampens første mulighed. Tina Fremo blev spillet fri ved højre kant, men på trods af god plads lagde hun en aflevering på tværs til Sofie Bloch i feltet, der i stedet blev taget af en AaB-spiller.

Efter 23 minutters spilletid var det lige før, at tilskuerne kom op ad sæderne, da Bri Visalli var tæt på at bringe os foran. Med en god finte driblede hun forbi den defensive kæde og skød bolden afsted fra venstre kant. Den manglede lige de sidste procent og sneg sig forbi hjørnet. Hun fik chancen igen kort efter, men AaB’s målmand satte roligt begge hænder på bolden. I modsatte ende gjorde Marie Gade det samme og sørgede for, at alt, der kom hendes retning, ikke fik et udbytte.

Først ved slutningen af halvlegen faldt kampens første scoring, og vi kom på måltavlen efter et flot samspil mellem Sofie Bloch og Bri Visalli. Visalli, der løb banen tynd, stjal den fra gæsterne og kunne lægge den Bloch, som uden problemer sparkede bolden i mål.

Vi kunne dermed gå til pause med en føring på 1-0.

Vi kom tilbage efter pausen med gnist i øjnene, der indikerede, at vi i hvert fald ikke ville hvile på laurbærrene med vores føring. Og vi skulle da også kun 7 minutter ind, før Bri Visalli kunne tilføje endnu et mål til statistikken og øgede føringen til 2-0.

Man siger jo, at 2-0 er den farligste føring, men vi kæmpede solidt, særligt defensivt, hvor AaB ikke fik et ben til jorden. D

Det varede hele halvlegen igennem, og vi kunne slutte weekenden og ugen af med en sejr og tre point. Det gør, at der kommer noget luft i tabellen, hvor vi nu har fire point mere end AaB, der ligger under stregen.

Næste hjemmekamp er lørdag d. 21. oktober i efterårsferien på Ceres Park. Vi tager imod gæsterne fra Kolding IF til kampstart kl. 15.

AGF Kvindefodbold vs. AaB Women / Gjensidige Kvindeliga 6. runde / Vejlby Stadion / 8. oktober 2023
2-0 (1-0)

40’ 1-0: Sofie Bloch

52’ 2-0 Bri Visalli