FC KØBENHAVN SIDSTE LIGA-UDFORDRING I ÅR

29.11.2023 11:13

Et nyt kapitel mellem AGF og FC København skrives på søndag i Parken.

På søndag skrives der nyt kapitel i en kamp, der efterhånden er blevet lidt af en klassiker. Nemlig mødet mellem landets to største byer - Aarhus mod København - AGF mod FC København.

Denne gang spiller vi i Parken, hvor seneste kamp mellem AGF og FC København blev en af de mest medrivende i sidste års sæson med et 4-3 resultat til værterne, hvor vi kom tilbage fra 0-2, men måtte til sidst se os slået. Så vi har altså revanche til gode i Parken.

Senest kamp var i Aarhus, hvor vi i oktober spillede 1-1 med Janni Serra som den århusianske målscorer.

Søndag bliver kamp nummer 89 mellem AGF og FCK i 3F Superligaen - og selv om vi i de senere år har haft nogen gode resultater i ny-klassikeren, må vi også erkende, at det er københavnerne, som historisk set har haft overhånden. Især i Parken, hvor vi - trods en del gode kampe i de senere år - ikke har vundet i tre år.

I de seneste ti kampe har vi spillet fire uafgjorte og tabt seks mod FC København. I de senere år har det været nogen tætte kampe med tre uafgjorte ud af de seneste seks Superliga-kampe. Det er lige så mange i uafgjorte kampe som i de 17 opgør for det.

Vi kommer ind til kampen efter 0-0 i Farum i seneste runde, hvor FC København tabte en udekamp i Viborg, men dog stadig indtager førstepladsen i 3F Superligaen med 33 point mod vores 25 på sjettepladsen. Onsdag aften møder FC København Bayern München ude i Champions League.

Men søndag er de altså hjemme igen og tager imod os i Parken, hvor der er lagt op til en dyst med mål i. Vi har således kun to gange i mere end ti år spillet 0-0 med FCK, og i de hele taget er der ikke mange målløse opgør mellem de to hold i Superligaens historie.

Så mon ikke der kommer mål igen søndag - gerne flest til os, hvor Patrick Mortensen jo er vores topscorer med syv mål på kontoen indtil videre. Lige så mange mål har Mortensen i øvrigt også scoret mod FCK. Her af fem i Parken.

I den modsatte ende tilsiger statistikken, at der ikke kommer mål. I 13 af vores 31 Superliga-kampe i 2023 har vi således holdt et clean sheet og gør vi det igen på søndag vil det være en tangering af de 14 vi holdte i 2021. Før det skal vi helt tilbage til 1995 for at finde 13 clean sheet på et kalenderår.

Søndag er sidste 3F Superliga-kamp i år. Dermed slutter vi et kalenderår med FC København for anden år i træk idet vi også mødte dem i sidste kamp i 2022. Vi har i øvrigt kun tabt en enkelt af årets sidste kamp i de sidste fem sæsoner.  

Lad bare den gode statistisk fortsætte på søndag. Vi bliver mange på udebaneafsnittet som er udvidet til kampen og befinder sig bag det ene mål. Onsdag var der 1.200 billetter ude. Find din via linket herunder