TRÆNINGSKAMP MOD TYSK MODSTANDER

21.03.2023 07:23

Torsdag byder landskampspausen på testkamp mod Holstein Kiel.

3F Superliga-truppen benytter den aktuelle landsholdspause til at spille en testkamp mod tyske KSV Holstein - bedre kendt som Holstein Keil. Det gør vi torsdag den 23. marts kl. 14 i Kiel. Her spilles kampen på Citti Fussball Park, som er et mindre stadion tæt på Holsteins Kiels træningsbaner og klubhus.

Holstein Kiel fortæller, at kampen er åben for publikum. Adressen er Steenbeker Weg 150, 24106 Kiel til dem, der har lyst til at tage ned og se kampen. Billetter til testkampen koster fem euro, der betales ved indgangen.

Man kan også følge testkampen på et livestream her >>>>

Det bliver et interessant møde med en klub, hvor der er flere forbindelser mellem Holstein Keil og AGF. Blandt andre har Yann Bisseck - før sin tid i AGF - spillet i klubben i 2019, da han i en kort periode var udlejet fra 1. FC Köln til Holstein Kiel.

Og på det tyske hold finder man i vore dage Mikkel Kirkeskov, der har fået sin fodboldopdragelse i AGF og nåede 105 seniorkampe for os inden han i 2014 skiftede til OB og siden 2021 har trådt sine folder i tysk fodbold, hvor han er noteret for 42 kampe for Holstein Kiel og senest var i aktion for sin klub i weekenden.

Holstein Kiel spiller til dagligt i 2. Bundesliga som de vendte tilbage til i 2017 efter 36 års fravær. Her har de flere gange spillet med i toppen og været tæt på oprykning til 1. Bundesliga.

De er aktuelt nummer otte i dette års turnering efter de forleden spillede 0-0 ude HSV, som AGF har mødt flere gange i testkampe i nyere tid.

Det er ikke første gang vi møder Holstein Kiel, som vi i 1950'erne og 1960'erne testede mod flere gange. Og blandt andet har en vimpel fra (se foto herunder)

Første møde faldt den 5. marts 1958 på et projektøroplyst Holsteinplatz i Kiel, hvor hjemmeholdet vandt 1-0 på et hovedstød af Ehlers efter blot 10 minutter, i et opgør hvor Erik Jensen brændte et straffespark for AGF.

Der var genvisit på Aarhus Stadion den 3. august samme år, og her trak AGF sig sejrrigt ud med en 2-0-sejr på scoringer af Jørgen Olesen og Erik Jensen. Klubbernes ynglinge mødtes også, og her vandt AGF 3-0.

Træningskampen mod Holstein Kiel spilles torsdag den 23. marts kl. 14. Og kan altså følges både live på stadion eller på et livestream.