SMALT NEDERLAG I FØRSTE SEMIFINALE. MEN HÅBET LEVER STADIG

Efter et straffespark måtte AGF's kvinder i dag se sig slået 1-0 i Farum i den første semifinale i Gjensidige Kvindepokalen. Dermed er alle muligheder åbne inden returopgøret om en uge.

På Right To Dream Park i Farum var det i en let tåge lørdag tid til Gjensidige Kvindepokalens første semifinale efter sidste weekends kvartfinaletriumf mod JAI.

Modstanderen var et velkendt mandskab fra FC Nordsjælland, hvor seneste kamp på kunstgræsset i Farum endte med en sejr til os - en succes, vi gik efter at gentage.

Fra første fløjt viste hjemmeholdet, at de ville spille en kamp med højt tempo og gerne komme til kontramuligheder - særligt til FC Nordsjællands Princess Marfo der er en en af Kvindeligaens hurtigste spillere. Men defensivt stod vi, hvor vi skulle, og det var først efter et kvarters spilletid, at Katrine Svane i vores mål fik arbejde i målet.

Kort inden havde vi bolden i nettet for første gang i kampen. Benedicte Moss fandt et hul, men dommeren dømte offside og målet blev annulleret.

Efter den halve time begyndte vi, at få sværere ved holde bolden i et etableret spil, som FCN var gode til at udnytte. Svane stodg dog solidt i målet i dag og havde flere fine redninger. Hun hev endda en stor redning frem sidst i halvegen, da hun tog bolden med ydersiden af højre fod.

I de sidste minutter af halvlegen viste Benedicte Moss igen målfarlighed, da bolden blev hamret lige forbi øverste venstre hjørne. Der var næsten før, man kunne smage en føring til pausen, men der manglede lige de sidste centimeter.

Det blev en svær start på anden halvleg, da FC Nordsjælland fik straffespark efter første minut og kunne bringe sig foran 1-0.

Gnisten var tændt, men vi fik sværere ved at finde hinanden i de rigtige løbebaner. Når vi til gengæld gjorde - som da Sarah Sundahl tippede en flot bold over modstanderen ned til Tina Fremo i et dybt løb - kom vi frem til chancer.

Efter den første time begyndte bolden igen at være mere i vores fødder. Indskiftede Sarah Sundahl, Mathilde Rasmussen og Maria Denius kom alle på banen med stor energi, der var tiltrængt i jagten på en udligning. Vi vandt flere dueller og kom til chancer, der til dog manglede det sidste for at ramme nettet.

Mod kampens slutning viste Svane igen sin kvaliteter. Et skud placeret præcist i siderne fik hun handskerne på og sørgede for, at føringen ikke blev øget. I de døende minutter kæmpede vi bravt videre i modsatte ende, men det var ikke nok, og første semifinale endte med en 1-0 sejr til Nordsjælland. Men det er en føring vi kan hente i næste opgaver, der finder sted næste lørdag kl. 14 på Ceres Park. Der er fri entré til kampen og du kan allerede nu hente din billet her.

FC Nordsjælland vs. AGF Kvindefodbold / Gjensidige Kvindepokalen / Semifinale / Right to Dream Park / 18.3.2023
1-0 (0-0)
47’ 1-0: Princess Marfo

Katrine Svane, Tina Fremo (78’ Mathilda McNamara), Cecilie Johansen, Sarah Dyrehauge, Mathilde Kruse (60’ Mathilde Rasmussen), Nathalie Jørgensen (66’ Maria Denius) Benedicte Moss (78’ Ally Green), Kathrine Spanner (46’ Sarah Sundahl), Julie Poulsen, Julie Mathiasen, Johanne Guldbæk