SLUTSPILSKLAR MED TREDJE SEJR PÅ STRIBE

Foto: Matti Kronborg — 19.03.2023 17:14

Med en 1-0 sejr over OB kommer vi godt ind i slutspillet.

Søndag eftermiddag var der Supersøndag i dansk topfodbold. Sidste kamp i grundspillet stod for døren og de sidste pladser i top seks og bund seks skulle fordeles.

Vi havde på forhånd sikret os en plads i mesterskabsspillet med en sejr i mandags. Så gutterne ku’ jagte sejr og point mod OB med udsigten til et spændende slutspil efter landsholdspausen, der nu venter.

Det var hjemmeholdet, som kom bedst fra start i kampen, hvor vi allerede inden tre minutter fik os det første hjørnespark, som var ved at give gevinst. Kort efter var Mikkel Duelund på spil på kanten, men hans gode aktion blev bremset inden vi fik den store chance ud af det ellers gode forarbejde.

Efter 10 minutter var vi lige ved at kunne lukrere på en opspilsfejl af gæsterne, men OB fik reddet kastanjerne ud af ilden.

Jesper Hansen jagter clean sheet rekorden i dansk fodbold og igen i dag var vores dygtige målmand på plads i flere situationer. Først gang efter 15 minutter, da OB’s Kadrii kom til skud under tæt hold. Men Hansen reddede flot.

Det hørte dog til sjældenhederne, at OB kom til chancer i kampens første halve time, hvor hjemmeholdet spillet godt og vi var i fin kontrol.

Flere gange kom Felix Beijmo og Gift Links til indlæg fra hver deres kanter, men desværre for os - uden, at det blev alt for farligt for fynboerne, som også har nogen stærke forsvarsspiller, som tog fra i luften i dag. Så måtte vi jo prøve udefra, som Kevin Yakob gjorde, men desværre over mål.

Efter vores gode start fordelte kampen sig lidt mere som halvlegen skred frem og OB kom tættere på vores mål, hvor de især forsøgte sig via vores højre side. Men det som kom i vores felt på, havde vi nogenlunde styr på.

Efter små 30 minutter var Beijmo og Mortensen ved at lave årets mål på Ceres Park, da Beijmo first-timede en aflevering ind i skøjten til Mortensen, der også skød første gang. Desværre lige på Martin Hansen i OB-målet. Det var ellers et samspil, der havde fortjent et mål.

Men det fik vi så kort efter, da Gift Links tog sig af et frispark højt oppe på OB’s halvdel og flot fandt Patrick Mortensen som kunne score med hovedet til en slet ikke ufortjent AGF-føring. Dermed scorede Mortensen også sit mål i 3F Superligaen nummer 59 for AGF i 3F Superligaen og er nu den mest scorende AGF’er i Superligaens historie.

Således opløftet gik vi til pausen.

2. halvleg
Igen i dag var Ceres Park velbesøgt af et yderst medlevende hjemmepublikum. De mere end 13.700 kunne se gæsterne starte anden omgang bedst med flere farlige forsøg. Og OB skulle da også ud og hente en sejr, hvis de skulle ha’ en chance for en plads i mesterskabsspillet.

Og det kunne man godt se al den stund, at fynboerne kom ud af omklædning med mere pres mod vores mål og fik også afsluttet med farlighed. Blandt andet da Minteh fyrede af på kort afstand, men lige over mål.

Vi fik dog lidt mere kontrol på kampen igen efterhånden som anden omgang skred frem. Men OB’erne var fortsat farlige, da de jo skulle ud og jagte de mål, som kunne give dem sejren og dermed chancen for en plads i top seks. Men vi har heldigvis en god målmand i skikkelse af Jesper Hansen som måtte tage godt fra i anden halvleg.

Vi kom nu også til vores chancer. Blandt andet havde Mortensen og Mads Emil Madsen en dobbeltchance, hvor der kom to OB’er i vejen på en ellers god mulighed. Også indskiftet Sigurd Haugen lurede på omstillinger på et OB-mandskab, der pressede højt i jagten på de mål som kunne holde deres forhåbninger i live.

Det var dog kampens på dette tidspunkt enlige målscorer, Patrick Mortensen som kom til den næste store AGF-chance, da han headede på mål med syv minutter igen. Men desværre for os - lige forbi.

I kampens slutfase blev det naturligt nok mere hektisk med et stigende desperat fynsk hold og begivenhederne udviklede sig dramatisk, da Nicolai Poulsen fik sit andet gule kort og dermed en udvisning. Men trods manglende på Poulsens arbejdskraft og energi holdt vi stand kampen ud og kunne dermed hente den tredje sejr i træk.Vi går dermed ind i slutspillet på en fjerdeplads med

I starten af næste uge er 3F Superligaen klar med programmet for slutspillet. Så hold øje med det på AGF.dk, hvor billetsalget åbner til næste hjemmekamp, så snart tidspunkt og modstander er klar.

I mellemtiden, så er der igen fodbold på Ceres Park på lørdag den 25.3, hvor AGF Kvindefodbold spiller semifinale i pokalturneringen. Arbejdernes Landsbank har sørget for gratis adgang, men billetter skal hentes på forhånd her >>>

AGF vs OB / 3F Superligaen runde 22 / Ceres Park 19.3 2023
1-0 (1-0)
39’: 1-0: Patrick Mortensen

Tilskuere: 13.759

Advarsler
AGF: Mikke Duelund, Felix Beijmo, Nicolai Poulsen (2 og udvisning), Gift Links, Sigurd Haugen.

OB: Jeppe Tverskov. Gustav Grubbe

MoM: Patrick Mortensen

AGF: 
Jesper Hansen, Gift Links (77’ Eric Kahl), Yann Bisseck, Frederik Tingager, Tobias Mølgaard, Felix Beijmo, Nicolai Poulsen, Mikael Anderson (77’ Frederik Brandhof), Kevin Yakob (45’ Mads Emil Madsen), Mikkel Duelund (66’ Sigurd Haugen), Patrick Mortensen.