SEJR I FREDAGSFEST I CERES PARK

Det blev til en god fredag aften i Ceres Park, da vi vandt 2-0 over AC Horsens.

Som afslutning på en smuk solskinsdag i Kongelunden var der i dag fredagsbold i Ceres Park, da vi tog imod AC Horsens i 3F Superligaens runde 20.

Det er længe siden, at Den Gule Fare har været i Aarhus. Således skal vi helt tilbage til en pokalkamp i december 2020 for at finde det seneste møde på Ceres Park. Den gang vandt vi 1-0 på mål af Frederik Tingager, der jo også kom på tavlen i sidste rundens kamp mod Silkeborg IF.

Det var dog dagens gæster som kom til første chance, da et hjørnespark til Horsens gav en langskudsmulighed, som gik over mål, men efterhånden fik vi ædt os ind i kampen og begyndte at skabe muligheder efter et kvarters tid.

Men også omkring 15 minutter blev TK desværre ramt af en skade og måtte lade sig udskifte med Tobias Mølgaard. Vi kender endnu ikke status på TK, men ønsker ham naturligvis alt det bedste og håber ikke det er alvorligt.

I dag fik Mikkel Duelund sin første start efter han er kommet hjem til Aarhus og sammen med Anderson og Yakob på midten skulle de forsøge at dirke et solid Horsens-defensiv op. Og det lykkes også i flere gode situationer som halvlegen efterhånden skred frem.

Blandt andet havde Anderson et godt hovedstød efter et lige så godt indlæg, men desværre for os gik forsøget lige over mål.

Kort efter som vi nærmede os den halve time blev der dømt straffespark til os efter en situation med hands i Horsens’ felt. Og her var Patrick Mortensen som vanligt i den situation usvigelig sikkert og kunne bringe os foran og sig selv i toppen af topscorerlisten i 3F Superligaen.

Målet skabte endnu mere ivrighed fra hjemmeholdet og inden for få minutter havde både Kevin Yakob og Felix Beijmo begge muligheden for at bringe os yderligere foran, men begge gange blev de blokeret en gul spiller.

Det gjorde Patrick Mortensen ikke, da han efter 35 minutter fik bolden fra Kevin Yakob i en fin situation, men Mortensens forsøg gik desværre lige forbi mål.

Selv om AC Horsens forsøgte at svare igen efter vores scoring og også havde deres chancher i en ganske underholdende første halvleg, så kom der ikke flere mål før pausen. Men Mikael Anderson var godt nok tæt på, da han i det sidste minut i halvlegen forsøgte at finde krydset, men en god redning afholdte ham fra mål.

Anden runde startede ganske livligt med gæsterne søgende chancen for det udlignende mål. Men vi ville også være med og derfor bølgede spillet frem og tilbage i 2. halvlegs indledning. For vores vedkommende var Kevin Yakob ved at komme til et skud efter han selv kom fri, men hans sidste træk blev for langt.

Lang er også Jesper Hansen og kort inden en times spillet strakte han sig stærkt efter et godt Horsens-skud og kunne holde os foran med en. Men gutterne ville gerne have flere mål og dermed veksle overtaget fra første halvleg til yderligere scoringer.

Og efter en times spil var Mortensen og Bisseck mænd for det, da Mortensen kom først på en returbold fra et hjørnespark og headede den ind i feltet, hvor Yann Bisseck kom stormende frem og kunne heade os på 2-0 til stor forløsning for de over 10.000 på Ceres Park der på dette tidspunkt havde en god fredag aften.

De holdt dog vejret, da Horsens efter 77 minutter kom til deres chance indtil da, dan en gul ved bagerste stolpe var lige ved at kunne score. Men vi slap heldigvis med skrækken.

Mod kampens slutning satte gæsterne nye offensive kræfter på banen i jagten på mål og det voldte os visse vanskeligheder med en fornyet energi i Horsens’ offensiv.

Men med chancer til både Haugen og Tingager i slutfasen var det faktisk AGF'erne, som var tættest på mål nummer tre. Og vi tog da også stikket til sidst med en dejlig sejr.

Dagens resultat efterlader os på en fjerdeplads i 3F Superligaen inden weekendens resterende kampe. Næste kamp er på udebane, når vi skal en tur til Randers FC mandag den 13. marts.

AGF vs. AC Horsens / 3F Superligaen runde 20 / Ceres Park 3.3 2023
2-0 (1-0)

24’ 1-0 (str.) Patrick Mortensen
60’ 2-0 Yann Bisseck

Tilskuere i Ceres Park: 10.355