ÅRETS FAN SKAL FINDES MED DIN HJÆLP

10.03.2023 14:30

Hvem synes du skal være Årets Fan?

Fodbold er intet uden tilhængerne. Nu lancerer 3F Superligaen et nyt initiativ, hvor klubberne på tværs af ligaen ønsker at hylde og fremhæve de fans, som med loyalitet, dedikation, passion, integritet og kærlighed til deres hjerteklub, hver eneste uge bakker op om deres hold.

Med et samlet tilskuertal på næsten en million og et rekordhøjt gennemsnit på næsten 10.000 pr. kamp i efteråret har opbakningen til den bedste danske fodboldrække aldrig været større.

Sammen med 3F Superligaen hylder vi nu fansene ved at kåre Årets Fan 22/23. Hver klub skal indstille en fan til prisen og i AGF gør vi det ved at nominere fire fans, som du som med-fan kan stemme på og dermed være med til at vælge hvem hos os, der skal ha’ et klap på skulderen som en kollektiv påskønnelse. Fansene er blandt andet udvalgt i samarbejde med AGF Fanclub Aarhus.

Divisionsforeningen nedsætter en jury som er med til at kåre vinderen. I forbindelse med sidste spillerunde i juni offentliggøres navnet på ’Årets Fan’. Vinderen modtager et smukt trofæ og bliver hyldet på behørig vis.

Så hjælp os med at finde den AGF’er, som skal indstilles til prisen. Du afgiver din stemme længere nede i artiklen.

Opdateret den 16.03 kl. 12.00: Afstemningen er nu slut. 

Vores nominerede til Årets Fan er ...

Keld Brøndal

Mange Twitter-brugere med AGF-sympatier kender nok Keld Brøndal. Den 64-årige salgskonsulent er en ivrig debattør på det sociale medie om AGF og alt omkring favoritklubben. Men dér, hvor Keld skiller sig ud i forhold til mange andre af sine med-fans - om det så er på Twitter eller ej - er det faktum, at Keld bor på Sjælland - nærmere bestemt i Nykøbing Sjælland, hvorfra han trofast kører hele vejen til Aarhus og bruger sit sæsonkort, hver eneste gang AGF spiller hjemme på Ceres Park - en køretur på godt 300 km. hver vej.

Så altså 600 km. for at følge sit favorithold to og nogle gange tre gange om måneden, når sæsonen kører. Med lidt hovedregning er det godt 10.000 km. om året, hvis vi spiller 16 kampe i Ceres Park på en sæson. Læg dertil så de udekampe som Keld også ynder at overvære fra tid til anden.

Når så Keld er på Ceres Park, foretrækker han at se kampene sammen med den fangruppering, der hedder ”Tossehjørnet” som holder til på Øvre C. Og hans medfans tøver ikke med at kalde Keld for den mest inkarneret AGF-fan, der findes.

Med de antal kilometrer som Keld tilbagelægger i en sæson for at følge sit hold, er vi tilbøjelig til at give hans medfans ret og Keld er derfor nomineret til at være Årets Fan.

AGF Bussen fra Galten-Skovby

I Galten og Skovby vest for Aarhus findes to AGF-fans som i årevis har sørget for at fans fra lokalområdet kan komme til Ceres Park ved at arrangere en fælles bus til Ceres Park. I starten en minibus, men siden udvidede gruppen sig og de sidste tyve år har 40-50 personer sammen kørt til fodbold. Fra stoppesteder i lokalområdet vest for Aarhus blev bussen også til tider fyldt til udekampe i Randers, Horsens, Silkeborg og Herning. Ja, ved pokalfinalen i 2016 var der endda fyldt tre busser, som fra den lokale bodega i Galten rullede mod København.

Igennem alle årene har Steen Bay Paulsen og Thomas Kraul Rasmussen været mænd for at holde bussen kørende til hver eneste hjemmekamp. Og de to er derfor nomineret til Årets Fan for deres indsats med at holde fan-bussen kørende.

Desværre er der udsigt til at den gode tradition ikke kan fortsætte, da den trofaste chauffør nu er gået på velfortjent pension og derfor kan fansene ikke længere regne med det gode tilbud fra den tidligere chauffør. Så nu er økonomien blevet en udfordring, hvis bussen fortsat skal køre.

- Vi får nok desværre aldrig så billig en mulighed, som vi havde med Skovby Minibusser. Så nu leder vi efter nye muligheder og måske nogen sponsorer, som kan se en fordel i at støtte en så gammel og samtidig bæredygtig tradition. Alternativet er, at alle i stedet skal køre i adskillige personbiler, der belaster miljø og afskærer mange lokale for det sammenhold, der følger med at være en del af AGF-bussen, siger fortæller Steen Bay Paulsen.

- Vi vil være meget kede af eventuelt at skulle opgive AGF-bussen. Den har givet utallige gode oplevelser for familier og unge og gamle fra lokalområdet, der har nydt at tage til fodbold på en hyggelig, social og nem måde, supplerer Thomas Kraul Rasmussen.

Vi håber at en nominering af Thomas Kraul Rasmussen og Steen Bay Paulsen som Årets Fan kan skabe opmærksomhed om det gode bus-projekt i Galten og Skovby.

Helle Jensen

Det kræver mange gode frivillige at drive en fanklub og dermed gøre en forskel for andre. Dem er der mange af i AGF Fanclub Aarhus. Men en af de mest ivrige, loyale og arbejdsomme er Helle Jensen som AGF Fanclub Aarhus har indstillet til Årets Fans.

De fortæller, at Helle gennem mange år altid har stået fast på tribunen - både ude og hjemme, og hun har sjældent misset en kamp i mange år. Helle er altid klar til at hjælpe med fanklubbens arbejde. Om det så er praktisk arbejde med at fylde bussen med øl eller vand eller andet arbejde.

Men endnu vigtigere så fortæller hendes med-fans, at Helle er et af de mennesker, der altid er i godt humør og har en optimistisk tilgang til ikke både fodbolden, men livet som sådan. Og det ved alle AGF’ere kan være en fordel i de mere frustrerende stunder på tribunen. Man føler sig aldrig alene, når man står på tribunen med hende, lyder det blandt andet i begrundelsen.

Men det måske mest afgørende for AGF Fanclub Aarhus’ indstilling af Helle Jensen er, at hun – samtidig med det overskud hun udviser til sine omgivelser – også altid har omsorg og overskud til, at hun sørger for, at hendes søn - trods et handicap, som delvist binder ham til en kørestol - kan komme med til fodbold og stå blandt de stemningsskabende fans.

Jan ”Sømanden” Jensen

Den sidste nominerede behøver ingen nærmere præsentation for de mere rutinerede fans på tribunerne. For han har været en fast del af Ceres Park i mange mange år, og ligeledes været en vigtig del af AGF Fanclub Aarhus. Det er nemlig Jan ”Sømanden” Jensen, som AGF Fanclub kalder ”måske AGF’s mest trofaste fan gennem en meget lang årrække”. Et udsagn mange nok vil skrive under på.

Jan var i årene 2008 - 2018 en meget aktiv formand for AGF Fanclub Arhus, hvor han lagde et uhørt antal frivillige timer i både planlægningen af udebaneture, tifos, daglig drift af fanklubben og meget andet. Han er stadig frivillig i fanklubben, og selv om han nu tillader sig lidt færre timer i arbejdet end tidligere, så er han stadigvæk med til at skabe en god fodboldoplevelse for alle AGF Fans.

Hvis ikke indsatsen for AGF Fanclub Aarhus er nok til en nominering, så hør bare, hvor mange kampe Jan har set i træk: Han er sandsynligvis indehaver af flest sete AGF-kampe i træk med hele 437 kampe indtil Corona lukkede for tilskuere til fodbold i 2020! Det er mange og blot endnu et bevis på Jan Jensens dedikation og loyalitet.

KONCERNPARTNERE