AGF KVINDEFODBOLD: STORSEJR SKYDER LIGAEN I GANG

01.04.2023 16:57

AGF's kvinder kom godt i gang med turneringen, da det i dag blev til en 4-0 sejr over Sundby

I dag startede turneringen for AGF Kvindefodbold med den første kamp i kval-ligaen til Gjensidige Kvindeligaen. Vi skulle mod Sundby på udebane, forsøge at ryste en skuffelse af os, da det i sidste uge blev til et exit i pokalturneringens semifinale

Og det må man sige, at det skete eftertrykkeligt, da vi lørdag eftermiddag kunne glæde os over hele fire århusianske mål i en 4-0 sejr over et af de hold, der - sammen med os - betragtes som bejlere til førstepladsen i kval-ligaen.

Løjerne startede efter små tyve minutter, da Cecilie Johansen fejrede sin landsholdsudtagelse til det danske U23 landshold med kampens første scoring. Og det startede ti gyldne minutter for kvinderne, da Sarah Sundahl efter en halv time kunne øge vore føring og blot fem minutter efter kunne gøre det til 3-0.

Så pausen kom betimeligt for hjemmeholdet, men vi var på ingen måde færdig. Og efter en lille times spil var det en anden Sarah med efternavnet Dyrehauge som kunne score AGF's fjerde mål i kampen.

Derfra var det cruisecontrol resten af vejen hjem. Defensiven var fortsat stærk og vi kunne derfor notere os en fin start på ligaen med en 4-0 sejr, der naturligvis bringer os i spidsen i af kval-ligaen efter første runde.

- Vi var tunet godt ind på opgaven. Væk var pokalkampene tidligere på foråret og fokus har hele ugen været positiv og fremadrettet. Så vi kom rigtig godt ud til kampen med det rette spændingsniveau og havde held til at sætte os på kampen med godt genpres, få berøringer og højt tempo.

- På den måde lod vi ikke Sundby komme ind i kampen og vi lykkes med meget i første halvleg, siger træner Nichlas Ørbæk Knudsen, der sammen med Peter Pedersen udgør cheftrænerteamet i spidsen for AGF Kvindefodbolds ligahold.

Og de to trænere kunne altså se deres hold komme flot i gang med kval-rækken. Nu gælder det om at fortsætte.

- Det er ti vigtig kampe. Eller nu ni, og de skal gribes an med ydmyghed og hårdt arbejde. I dag havde vi det rette fokus, og det gav pote i form af en god og fortjent sejr.

- Vi viste den rette ærgerrighed og håndterede opgaven professionelt. Det er vi i trænerstaben glade for at se og det er sådan vi skal fortsætte. Nu er vi kommet skarpt fra land med tre point og det var vigtigt for os.

Sundby IK vs. AGF / Gjensidige Kval-ligaen / Sundby Idrætspark / 1.4.2023 
0-4 (0-3)
20' 0-1: Cecilie Johansen 
32' 0-2: Sarah Sundahl
39' 0-3: Sarah Sundahl
55' 0-4: Sarah Dyrehauge

AGF: 
Katrine Svane, Ally Green, Mathilda McNamara, Sarah Sundahl (52' Maria Denius), Cecilie Johansen, (52' Johanne Guldbæk) Sarah Dyrehauge, Mathilde Kruse (55' Benedicte Moss), Mathilde Rasmussen (55' Kathrine Spanner), Nathalie Jørgensen, Julie Poulsen (52' Mariann Høgh, Julie Mathiasen.