AGF KVINDEFODBOLD I SEMIFINALE EFTER STORSEJR

AGF Kvindefodbold vandt 5-0 over JAI og kan dermed se frem til semifinalen i Gjensidige Kvindepokalen.

På kunstgræsbanerne ved MKS Byg & Entreprise Arena skulle AGF Kvindefodbold i dag ud i deres første betydningsfulde kamp i 2023. Modstanderen hed JAI, og lokalopgøret var  en kvartfinale i Gjensidige Kvindepokalen.

På sidelinjen var et pænt antal tilskuere troppet op for at følge kampen, hvor sejrherren ville kvalificere sig til semifinalen i pokalturneringen. Og der var store forventninger til, at favoritterne fra AGF ville trække det længste strå.

I første halvleg fik tilskuerne dog ikke meget at juble over. Selvom AGF-spillerne lagde ud som lyn og torden med et højt pres, ville bolden ikke ind i nettet. Der var sat et skydetelt op i JAI’s ende, men under de utallige chancer til de hvidklædte spillere blev der desværre kun skudt med løst krudt.

Den største chance tilfaldt Cecilie Winther Johansen, der hamrede et hårdt frisparksskud på ydersiden af stolpen fra kanten af feltet. Og da bolden endelig rullede over stregen mod slutningen af første halvleg, blev målet underkendt for offside. AGF’erene måtte derfor gå målløse til pause.

2. halvleg
I pausen fik den nye trænerduo tydeligvis sat gang i vores spillere. For allerede tre minutter efter pausen kunne Sarah Dyrehauge bringe os i front i sin debut. Scoringen kom efter et hjørnespark fra Cecilie Johansen, hvor bolden sprang en smule rundt i det lille felt, inden Dyrehauge kunne flugte læderkuglen i kassen.

Ti minutter efter kunne Benedicte Moss Rasmussen fordoble føringen, da Kathrine Spanner fandt hende ved bagerste stolpe i det lille felt. Og nu begyndte målfesten.

Tilbagevendte Maria Denius kunne erobre sig et assist blot en god håndfuld minutter efter sin indskiftning. Med en hård og præcis aflevering fandt hun netop indskiftede Matilde Rasmussen, der med et smukt og højt spark fra kanten af feltet efterlod modstandernes keeper chanceløs.

Med kun ti minutter tilbage ville Mathilde Kruse også gøre de andre skarpskytter selskab på måltavlen. Efter en flot dribletur i feltet udplacerede hun målmanden, og AGF var nu i front med 4-0.

I kampens døende minutter fik de mange tilskuere endnu mere at juble over takket være et flot assist af Ally Green. Vores newzealandske landsholdsspiller kæmpede sig i sin debut ned til baglinjen, hvorfra hun med en aflevering skråt tilbage fandt Sarah Dyrehauge, der lukkede og slukkede kampen med resultatet 5-0.

Den sidste og mere målrige halvdel af kampen gjorde, at AGF Kvindefodbold nu har indløst en billet til semifinalen i Gjensidige Kvindepokalen. Lodtrækningen finder sted i morgen - søndag.

AGF Kvindefodbold vs. JAI / Gjensidige Kvindepokalen / Kvartfinale / MKS Byg & Entreprise Arena/ 11.3.2023
5-0 (0-0)

48’ 1-0: Sarah Dyrehauge
58’ 2-0: Benedicte Moss Rasmussen (Kathrine Spanner)
77’ 3-0: Matilde Rasmussen (Maria Denius)
79’ 4-0: Mathilde Kruse Madsen
88’ 5-0: Sara Dyrehauge