PINSEN BØD PÅ INTERNATIONALE UDFORDRINGER FOR AGF TALENT

Arkivfoto — 30.05.2023 09:42

I de senere dage har flere hold fra AGF Talent været udenlands og benyttet pinsen til at teste mod udenlandske modstandere og hente metal hjem til Aarhus fra Italien

AGF U19 var en tur i Berlin, hvor de søndag mødte Union Berlin i en testkamp. Med et hold, der primært bestod af de spillere, som fra den kommende nye sæson udgør U19, spillede gutterne 1-1 mod Unions U19 hold i en meget nyttig testkamp.

- Det var et tysk hold som var alderssvarende til os, hvor vi havde en del spillere med fra 2006 og 2005 - altså mange af dem, som skal udgøre vores U19 hold i den kommende sæson. Og det blev en virkelig god kamp for os, hvor drengene gjorde det godt.

- Vi blev fysisk udfordret i en kamp med mange nærkampe og dueller - også mere end vi oplever i den hjemlige liga. Tyskernes ungdomsfodbold er mere fysisk, og det fik drengene at mærke. Og det var netop meningen med turen. De skulle klædes på og udfordres, og det blev de i høj grad mod et stærkt tysk hold, fortæller cheftræner for U19 Nicki Zimling, som brugte turen til at se frem mod den nye sæson.

- Der var også et socialt aspekt i turen, hvor vi fik en oplevelse inden vi går på sommerferie. Så de skadede spillere var også med og vi kunne alle være sammen i en hel weekend omkring en fodboldkamp, mens vi oplevede en anden kultur.

- Det var også sjovt at komme til Union i den weekend, hvor de sikrede sig Champions League for seniorholdet. Det prægede klubben, hvor alle var glade og lettede, og de havde også gjort meget ud af vores kamp. Så det var en virkelig god tur, fortæller Zimling.

Medalje i Italien
Mens U19 var i Tyskland har et kombineret U15/17 hold været i Italien hele den forgangne uge til turneringen Tornea Della Pace. Her kom holdet hjem i nat og det var med en bronzemedalje i tasken efter en flot turnering.

AGF'erne var i pulje med Dinamo Bukarest, RNK Splut, og Polish Soccer Skills, som gutterne alle tog en sejr over, hvorefter der ventede en semfinale mod FK Vojvodina. Her led holdet dog turneringens første nederlag, hvorefter der ventede en bronzekamp mod det hold fra Perugia. Her trak AGF'erne det længste streg efter en spændende straffekonkurrence

- Det var en god og anderledes oplevelse for spillerne. Når vi deltager i de her udenlandske turneringer møder vi altid en anderledes spillestil, som er godt at prøve sig af i. Der er flere dueller og holdene har en tendens til gerne at ville sætte deres individuelle gode spillere op. Det giver altid nogen nye udfordringer som vi lærer af, fortæller U15 cheftræner Morten Larsen, der havde 12 U15 spillere og syv U17 spillere med til Italien

Endelig har AGF U14 været til en turnering i Holland hos klubben FC Den Bosch., hvor de klarede sig rigtig godt i e velbesøgt turnering med klubber som Manchester, Club Brugge og PSV. Sidstnævnte slog drengene ud i kvartfinalen i et vaskeægte straffedrama som Aarhus trak sig sejrrigt ud af.

Inden kvartfinaledramaet endte drengene som 2’er i en pulje med Manchester United, FC Den Bosch og Macabi Tikva fra Israel. Men efter andenpladsen og kvartfinalesejren blev semifinalen desværre endestationen.

Det nordirske fodboldforbund blev for stor en mundfuld, mens man i kampen om 3-4 pladsen tabte knebent til Manchester United. Således blev det til en flot 4. plads ud af 16 hold.