PARKEN KALDER IGEN: AARHUS MOD KØBENHAVN PÅ SØNDAG

17.05.2023 09:13

Søndag kan vi se frem til et nyt spændende møde med FC København.

Søndag tænder vi igen op under fodbold-slaget mellem landets to største byer. Denne gang i Parken i København, hvor der står FC København vs. AGF på kampplakaten søndag kl. 18.

Det er ikke så længe siden, vi senest mødte københavnerne. Det var i sidste måned i Aarhus, hvor det foran et udsolgt Ceres Park blev endnu et dramatisk opgør med en annullering af et AGF-mål og en underholdende kamp - trods den i sidste ende endte 0-0.

Søndag den 21. maj skriver vi et nyt kapitel i fodbold-dysten mellem landets to største byer, når vi møder FC København på deres bane kl. 18. Her er der et udvidet AGF-afsnit bag det ene mål. Find dine billetter til kampen her >>>

Og her kan du læse mere om og melde dig til en stor fælles bustur til Parken.

Det bliver kamp nummer 86 mellem AGF og FCK i 3F Superligaen - og selv om vi i de senere år har haft nogen gode resultater i ny-klassikeren i København, så må vi også erkende, at det er københavnerne, som historisk set har haft overhånden og de trak da også det længste strå med en 1-0 sejr senest vi spillede på deres bane.

Set hen over de senest ti kampe har københavnerne vundet fem kampe, mens vi har vundet to og spillet tre uafgjort. Seneste sejr i Parken er i sommeren 2020, hvor vi vandt 4-2. Siden har vi spillet to uafgjorte og indkasseret to nederlag på Østerbro.

Dyk ned i vores gamecenter her for mere statistik og historik på kampen >>>

Vi kommer ind til kampen efter 0-0 hjemme mod FC Nordsjælland, mens FC København i deres seneste runde vandt over Brøndby IF og torsdag spiller pokalfinale mod AaB.

Det er generelt to formstærke mandskaber, der mødes søndag. Og selv om FC København har bøvlet lidt med det i ligaen på det seneste og ”blot” har hentet syv point i de seneste seks kampe, så ligger de trods alt fortsat nummer et i 3F Superligaen med 51 point mod vores 47 på fjerdepladsen.

Vi har også vist en flot formkurve frem mod kampen og i det hele taget det to godt kørende hold, som er nummer et og nummer to på en tabel for 2023.

Så der er lagt op til noget af en dyst i Parken, hvor der sandsynligvis nok skal komme mål. Vi har således kun to gange i mere end ti år spillet 0-0 med FCK, og i de hele taget er der ikke mange målløse opgør mellem de to hold i Superligaens historie.

Så mon ikke der kommer mål igen søndag - gerne flest til os, hvor Patrick Mortensen jo er delt topscorer i 3F Superligaens topscorerliste med 14 mål, men Viktor Claesson fra FC København er lige i hælene på vores anfører med 12 scoringer.

Tag med til København og støt holdet frem mod flere point i medaljejagten. Brug linket herunder for billetter eller se mere om vores store bustur med Ceres til København på søndag >>>