MINDEORD FOR CARLO PEDERSEN

06.05.2023 15:46

Han var den ældste nulevende AGF’er, men nu er Carlo Pedersen stille sovet ind - i den høje alder af 103 år. Derfor spiller vi med sørgebind søndag aften.

Han var den ældste nulevende AGF’er, men nu er Carlo Pedersen stille sovet ind - i den høje alder af 103 år. Det meddeler hans familie til AGF.

Carlo Pedersen - eller Carlo Post blandt hans venner og tidligere holdkammerater på grund af hans arbejde i postvæsnet - spillede i AGF fra 1930 til 1946, hvor han stoppede med at spille fodbodl og rejste fra Aarhus til København på grund af civilt arbejde. Indtil da havde han spillet hele sin ungdom i AGF og nåede som voksen 67 førsteholdskampe - heraf flere som anfører.

Carlo Pedersen blev født den 20. april 1920 og voksede op i Aarhus og startede altså allerede som 10-årig i AGF. Dermed var han nok den sidste nulevende spiller tilbage, der oplevede at spille på AGF’s gamle anlæg på Ingerslevs Boulevard, mens han tog turen med på Fredensvang, da AGF rykkede til Viby i 1941.

Carlo forblev altid fodboldspiller i hjertet og hans svigerdatter Louise Pedersen fortæller om en mand med en stor vilje og et stort hjerte fyldt med optimisme. Carlo var elsket og respekteret af alle, som kendte ham og vil leve videre i minderne som en rollemodel med værdier som bragt videre fra en svunden tid.

I sine sidste leveår genskabte AGF og Carlo Pedersen kontakten med hinanden og Carlos familie fortæller, at det var han meget glad for. Man kan herunder se et interview med Carlo, som blev lavet i forbindelse med AGF’s 141’s fødselsdag for et par år siden.

Vi var i AGF også meget glade og taknemmelige for at genoptage kontakten med en af historiens tidligere spiller og anfører, og vi ærer Carlos minde ved at spille med sørgebind i 3F Superliga-kampen mod Viborg FF søndag aften i Ceres Park.

Som Carlo sagde i sit sidste interview, så mange år efter han forlod AGF: ”Det er stadig min klub og det bliver det ved med at være”.

Æret været Carlo Pedersens minde.