FUTURE CUP-NEDERLAG I VINDBLÆST AFFÆRRE

08.05.2023 14:16

Mandag eftermiddag blev det til et 1-4-nederlag mod Randers FC i Future Cup.

Efter sejren over Viborg søndag tog en blandet trup mandag eftermiddag imod Randers FC i Future Cup. I truppen var en række etablerede navne - blandt andre Eric Kahl, Sigurd Haugen Frederik Brandhof og Peter Bjur fik værdifulde kampminutter i benene, sammen med en række U17- og U19-spillere.

Kampen fik en rodet start. En strid vind stod på tværs af Fredensvangs bane 1, og det gjorde, at  kampens indledning var en rodet affære. Dog var det gæsterne, der kom bedst ud, og de fik da også bragt sig foran efter blot 5 minutter på et flot direkte frispark. I minutterne efter frisparket stod der Randers på det meste, og vi kæmpede med tingene i modvinden. Men efter 12 minutter blev en dyb bold fra bagkæden farlig, og Sigurd Haugen fik tilkæmpet sig et straffespark, som han selv omsatte sikkert.

Målet gav os lidt mere ro, og gæsternes aggressive pres blev løst bedre. I enkelte sekvenser blev gæsterne dog fortsat farlige. Alhaji Kamara havde blandt andet et skud på stolpen efter 20 minutters spil. Og generelt var netop Kamara en stærk modstander overfor vores unge bagkæde med to U17-stoppere  Mikkel Kannegaard og Luca Callø - samt U19-spiller Diesel Harrington, der alle fik god læring med sig hjem.

Som første halvleg skred frem, fik vi mere og mere kontrol på kampen og holdt Babayan, Ankersen og Kamara længere og længere væk fra vores mål. Men desværre skulle et frispark endnu engang straffe os, da Alhaji Kamara kunne komme på frisparksindlæg på kanten af feltet. 2-1 til gæsterne trods en fin AGF-periode, og generelt var dødbolde en udfordring for drengene i første halvleg.

Anden halvleg startede rigtig skidt for os, og efter blot ti sekunder kunne den tidligere AGF’er Jakob Ankersen score til 1-3. Og den dårlige blev endnu værre, da Randers kort efter scorede til 1-4. Lidt af en mavepuster for hjemmeholdet, men heldigvis kom der efter målet til 1-4 mere ro på, og vi fik trykket Randers i medvinden. Dog uden at vi for alvor blev farlige.

Farlige blev vi dog i minut 70. En flot diagonalbold fra Luka Callø endte hos Martin Mai, som kunne ramme en livlig Mathias Sauer i en farlig cutbackposition. Men en mirakelredning fra gæsternes keeper forhindrede en scoring. Resten af halvelgen forløb ganske udramatisk og en række udskiftninger gjorde kampen urytmisk, hvorfor det da heller ikke blev til meget mere.

Kampen endte således med et klart 1-4-nederlag. Kampen var også den sidste i dette års Future Cup, som dog vender stærkt tilbage efter sommerferien.