FULD GEVINST MOD VIBORG

07.05.2023 17:08

To mål af Mads Emil Madsen og en straffesparksscoring af Patrick Mortensen sikrede søndag aften en fortjent sejr over Viborg FF i overværelse af næsten 16.000 tilskuere.

Fra kampens start var det tydeligt at se, at det var to selvtillidsfulde, formstærke hold, der stod overfor hinanden. Der blev gået frisk til sagen og i perioder også vist sekvenser med godt fodboldspil. Gæsterne fra Viborg lagde fra land med et højt pres, og første mulighed tilfaldt også de grønblusede, da Ibrahim Said afsluttede fra kanten af feltet. Forsøget voldte dog ikke Jesper Hansen problemer.

Som minutterne gik, fik AGF-spillerne et lille overtag, og der blev skabt flere gode situationerne på kanterne – uden dog at føre chancer med sig. Ikke før det 20. minut. Forud var gået en længere sekvens med boldbesiddelse til os. Spillet blev vendt fra side til side – og i sidste ende førte det til et indlæg fra højre side. Mikkel Duelund opsnappede bolden i feltet og afsluttede resolut. I første omgang så det ud til, at bolden blev blokeret til hjørne, men et efterfølgende VAR-tjek viste, at en forsvarsspiller havde hånd på bolden, og der blev korrekt dømt straffespark. Det tog Patrick Mortensen sig – sædvanen tro – sikkert af. 1-0!

Ti minutter senere var det Viborgs tur til at kombinere kvikt – og det lykkedes også gæsterne at få bolden i nettet, men målet blev annulleret for offside.

Det samme gjorde sig gældende i den anden ende af banen fem minutter før pausefløjtet. Her var Patrick Mortensen igen på pletten tæt under mål, men desværre i offside-position. 1-0-stillingen holdt således halvlegen ud.

Mål-Madsen slår til - to gange
Fra anden halvlegs start kom AGF-spillerne ud som lyn og torden, og der var ikke spillet mange minutter, før måltavlen viste 2-0. Skarpretteren var Mads Emil Madsen, der fra kanten af feltet afsluttede på en returbold uden chance for Lucas Lund i Viborg-målet.

I de følgende minutter fortsatte AGF-spillerne de offensive takter, og det udmøntede sig i flere nærgående forsøg. Først Mads Emil Madsen, så Mikael Andersen og til sidst Gift Links, men i alle tilfælde stod Lucas Lund i vejen.

Mads Emil Madsen var dog ikke færdig med at sende afslutninger afsted. Energisk arbejde af Tobias Mølgaard førte i det 66. minut til et kontrastød, hvor Mads Emil Madsen drev bolden frem. Flere gode løb fra holdkammerater skabte ekstra meget plads til midtbanespilleren, og den udnyttede han til at bryde helt igennem og elegant chippe bolden over Lucas Lund.

Viborg forsøgte at iværksætte en modoffensiv, men i de fleste situationer havde AGF-defensiven god kontrol over slagets gang, og udover et par sporadiske langskudsforsøg blev Jesper Hansen ikke sat på de store prøver.

Med et kvarter igen var Mikael Anderson tæt på at udbygge føringen – ja, de fleste tilskuere i Ceres Park lod jublen bryde ud, da han med på et kompetent frisparksforsøg fik nettet til at blafre. Desværre var det sidenettet – og flere scoringer blev det ikke til denne dejlige forårsaften i Ceres Park. De tre træffere var også mere end rigeligt – og præstationen blev honoreret fra tribunerne med kollektiv hoppestemning i de døende minutter.

Allerede om en uge venter en ny, spændende styrkeprøve i egen hule, når FC Nordsjælland kommer på besøg. Og mon ikke vi også bliver mange i Ceres Park til denne kamp. Har du endnu ikke sikret dig en billet, så tøv ikke. Køb dine billetter her >>

AGF vs. VFF / 3F Superligaen / Mesterskabsspillet runde 6 / Ceres Park

3-0 (1-0)
22’ Patrick Mortensen (1-0)
55’ Mads Emil Madsen (2-0)
66’ Mads Emil Madsen (3-0)

Tilskuere:  15.620

Advarsler:

AGF: Nicolai Poulsen, Mikael Anderson
VFF:  Nicolas Bürgy

AGF:
Jesper Hansen - Felix Beijmo, Frederik Tingager, Yann Bisseck, Tobias Mølgaard (87: Frederik Brandhof) - Nicolai Poulsen (60: Kevin Yakob), Mads Emil Madsen, Gift Links (76: Eric Kahl) - Mikkel Duelund (76: Sigurd Haugen), Patrick Mortensen (87: Adam Daghim), Mikael Anderson