15.05.2023 09:15

AGF's bemærkninger til to episoder i forbindelsen med søndagens kamp på Ceres Park.

Over 18.000 tilskuere skabte søndag aften en flot kulisse om topopgøret mellem AGF og FC Nordsjælland i Ceres Park. Efter kampen var det dog ikke den flotte kulisse eller den dramatiske og underholdende kamp, der var i fokus, men derimod en kritik rejst af FCN’s sportschef Jan Laursen vedrørende to episoder i forbindelse med afviklingen af kampen.

AGF valgte søndag aften ikke at kommentere på de to episoder, da FC Nordsjælland meddelte os efter kampen, at de ville indgive en klage, hvorfor vi af respekt for det og for den rette procedure, afholdte os fra at kommentere på kritikken.

Men eftersom FC Nordsjælland alligevel valgte at orientere medierne og sportschef Jan Laursen efterfølgende udtalte sig til flere medier søndag aften, er vi dog nødt til at korrigere.

Så efter at vi internt har undersøgt de rejste kritikpunkter, offentliggør vi derfor her vores svar, som vil danne grundlag for den redegørelse, vi vil afgive i forbindelse med behandlingen af FCN’s varslede klage.

Hændelse ved mellemgang til omklædningsrum
Det er korrekt, at tre gæster, der opholdt sig i en nærliggende sponsorlounge, søndag aften ved en fejl fik adgang til en mellemgang ved FC Nordsjællands omklædningsområde, fordi en nødudgang uretmæssigt og ved en fejl blev åbnet.

Det beklager vi naturligvis, og det beklagede vi også i aftes med det samme overfor FC Nordsjælland - det var en fejl. Og med det samme blev der placeret en vagt foran nødudgangen.

Men det er ikke korrekt, som FCN’s Jan Laursen beskriver i flere medier, at de tre gæster kom ind i FCN’s omklædningsrum. De kom tværtimod til at åbne en dør til en mellemgang til omklædningsrummene, og døren var lukket ind til FCN’s omklædningsrum, hvilket Laursen også selv bekræfter i et af de flere interviews, han gav efter kampen.

Selve episoden blev meget hurtigt løst, og øjensynligt var der ingen af FCN’s spillere, der oplevede den - endsige overhovedet bemærkede det - da de sad bag en lukket dør, hvilket FCN-spiller Mads Bidstrup bekræftede efter kampen.

Og det er også vigtigt at understrege, at det ikke var AGF-fans, ”der forsøgte at trænge ind i FCN’s omklædningsrum”, som det blev udlagt af FCN’s sportschef, men derimod tre VIP-gæster, der ved et uheld kom på afveje og altså kom til at åbne en nødudgang.

Udebaneafsnit
Der blev også søndag aften rettet kritik af, at der sad AGF-fans ved siden af FC Nordsjællands fans i udebaneafsnittet. Normalt er kapaciteten 1.500 i udebaneafsnittet, men da FCN’s forventede fremmøde var omkring 200 personer, aftalte de to klubbers sikkerhedschefer i ugen op til kampen, at kun afsnittet D6 Nedre skulle allokeres til FC Nordsjælland, mens resten af det normale udebaneafsnit kunne sælges til hjemmeholdets tilskuere.

Der var altså tale om en aftale mellem de to klubber, som så åbenbart ikke var nået frem til FCN’s sportschef.

Den ordning betød, at hele afsnittet blev udsolgt, og hele arrangementet forløb i god ro og orden, hvor sikkerheden var i højsædet. Ja, de to holds fans i afsnittet havde en fest sammen i en god og hyggelig stemning, og samarbejdet og den gode fanoplevelse blev også positivt bemærket blandt tilhængerne og på de sociale medier

Så i stedet for at rette en forfejlet kritik af noget, der allerede var aftalt mellem klubberne, burde FC Nordsjælland glæde sig over, at de to fangrupperinger sammen kunne finde ud af at skabe en festlig kulisse for kampen. Det var god markedsføring for 3F Superliga-produktet og for den flotte tilskuerfremgang, som hele 3F Superligaen oplever i denne sæson.