DELER I INTENS TOPKAMP PÅ UDSOLGT CERES PARK

Foto: Allan Høgholm — 14.05.2023 17:16

En sen udligning fra hjemmeholdet betød en pointdeling i dagens dyst på Ceres Park.

Efter en flot solrig dag i Aarhus stod der fodbold på menuen i Ceres Park, hvor FC Nordsjælland var på besøg til en kamp i 3F Superligaens mesterskabsspil.

Det er ikke mere en fjorten dage siden, vi senest mødte FCN. Den gang i Farum, hvor det blev til en 1-0 sejr til AGF. Så det var gæsterne, der var ude efter revanche, mens vi jagtede vigtige point i kampen for medaljer.

Kampen startede lidt afventende og det var gæsterne som først kom op om vores felt med et hjørnespark som Jesper Hansen havde helt styr på. Men gæsterne fortsatte med at sætte tryk og de var tydelige opsatte på ikke at lade sig overrumple, som da vi mødte dem for 14 dage siden i Farum og de pressede os til tider godt.

Igen i dag var der udsolgt i Ceres Park - for syvende gang i denne sæson! Og de mange fremmødte fans kunne se et hjemmehold som efterhånden kom mere ind i kampen som 1. halvleg gik. Og blandt andre havde Mikael Anderson et rigtig fint forsøg i en omstilling, som desværre ramte stolpen. I det hele taget var Anderson livlig i første omgang, hvor han arbejdede hårdt for at skabe chancer.

Første halvleg var præget af flere afbrydelser efter nogen hårde dueller, hvor især FC Nordsjællænderne var nede til behandling og det blev derfor lidt en urytmisk første halvleg, der sluttede uden scoringer.

2. halvleg
Efter pausen kom vi stærkt ud og animeret af en forrygende opbakning forsøgte vi straks at komme til chancer. Blandt andet havde Kevin Yakob et godt forsøg, som desværre blev blokeret, ligesom flere indlæg blev sendt ind mod Patrick Mortensen.

Også Mikael Anderson fortsatte det hårde offensive arbejde fra første omgang. Og kom efter en syv minutters spil i anden halvleg til en fin chance efter et godt AGF-pres, men FCN-målmand, Andreas Hansen reddede for os desværre rigtig flot på forsøget, som havde fortjent en bedre skæbne.

Modsat var det som om vi havde lidt bedre styr på de vævre FCN-spillere i anden halvleg og de kom derfor til knap så mange chancer som i første.

Det gjorde vi til gengæld og efter en lille time var Duelund tæt på, men blev tacklet til hjørnespark. Her var vi ved at få skubbet bolden over stregen efter stort klumpspil i FCN-feltet, men desværre fik gæsterne til sidst ryddet op.

Vi var dog ikke færdige med at forsøge i en kamp, som nu var livet noget op og med hjemmeholdet i mere kontrol end i første halvleg, men som kampen skred frem og nærmede sig sin afslutning kunne man godt se, at det havde været en varm affære for begge hold og tempoet faldt lidt.

Men FCN var stadig farlige og pludselig kom de til en chance på et indlæg, hvor Lasso Coulibaly kunne heade sig hold foran. Ikke helt fortjent som anden halvleg var skredet frem. Men vi spiller som bekendt ikke med fortjent i fodbold. Så nu skulle vi ud og jagte.

Og trænerbænken var også hurtig til en offensiv udskiftning, som skulle sætte tryk på FCN-målet i kampens sidste ti minutter. Og i overtiden i det 91'ende minut var Peter Bjur klar på et frispark tæt på FCN-feltet. Og her kunne han flot score sit første mål for AGF til en fortjent udligning, der giver os et point.

Næste udfordring, der er en kamp mellem landets to største byer, når vi møder FC København på næste søndag den 21. maj. Tag med på den store udebanetur, når vi og Ceres indsætter busser til hovedstaden. Se mere her >>>

AGF vs. FCN / 3F Superligaen / Mesterskabsspillet runde 7 / Ceres Park
1-1 (0-0)
77’ 0-1: Lasso Coulibaly
91' 1-1: Peter Bjur

Tilskuere: 18.173 (Udsolgt)

MoM: Gift Links

Advarsler:

AGF:
FCN: Jacob Steen Christensen

AGF:
Jesper Hansen, Felix Beijmo (84’ Peter Bjur), Frederik Tingager, Yann Bisseck, Tobias Mølgaard, Kevin Yakob (84’ Sigurd Haugen), Mads Emil Madsen, Gift Links (90' Eric Kahl), Mikkel Duelund (64’ Nicolai Poulsen), Mikael Anderson, Patrick Mortensen