AGF KVINDEFODBOLD MED NY SEJR

AGF's kvinder vandt lørdag eftermiddag 4-1 over Næstved HG og kom dermed ganske tæt på en ny sæson i Gjensidige Kvindeligaen.

Denne solrige lørdag bød på pinse-fodbold i Ceres Park, hvor Næstved HG var på besøg til en vigtig kamp for begge mandskaber.

Fra start var det da heller ikke til at mærke, at vi i første opgør kunne tage hjem til Smilets By med en storsejr på 7-0. Et hårdtarbejdende mandskab havde taget den lange tur over Storebælt, og gæsterne sørgede for et højt tempo og fysiske dueller.

Selv var vi millimeter fra at lægge os i front efter kun otte minutter, da Benedicte Moss var skarp i en finte i og kunne sende læderkuglen hårdt afsted mod mål. Det var dog målets overligger, der blev skurken. I modsatte ende kom et modsvar, hvor Næstved kunne vise fremmødte tilskuere på Ceres Park, at Svane ikke skulle regne med en stille dag på kontoret. Det blev til en flot redning og en lille opsang til den bagerste kæde.

Det var da også først, da uret rundede den første halve time, at vi fik kampens første mål. Sarah Dyrehauge var skarp i feltet og kunne heade bolden fint over gæsternes målmand til stillingen 1-0.

Men herfra gik det stærkt. Efter kun tre minutter ville Mathilde Kruse også på måltavlen, og fra distancen sendte hun et langskud afsted med kursen i øverste højre hjørne af målet. Og tilskuerne kunne lige så godt være blevet stående oppe, for Tina Fremo havde også mål i benene og kunne øge føringen til 3-0 kort efter - en stilling, der holdt til pausen.

2. halvleg
Det blev en noget roligere start på anden halvleg. Gæsterne fra Næstved fik sat en prop i forsvaret, og vi havde færre muligheder end før pausen. Men med god vilje og gode omstillinger kunne vi øge føringen til 4-0, da den første time var spillet. Efter flere ihærdige forsøg kunne Benedicte Moss endelig få den i nettet.

Kort efter kunne Næstved reducere til stillingen 4-1 ved et flot langskud.

Resten af kampen gik på at holde føringen og have momentum på bolden. Det var en professionel indsats, og vi fik de tre vigtige point, vi kom for. Med to kampe tilbage er vi fortsat placeret på kvalifikationsspillets top, der vil give adgang til en ny sæson i Gjensidige Kvindeligaen efter sommerferien.

Næste hjemmekamp er lørdag d. 3. juni kl. 13 på Vejlby Risskov stadion. Det bliver et topbrag, når vi møder B93, der også ligger i top-3 og jagter deres første sæson i Gjensidige Kvindeligaen.

AGF vs. Næstved HG / Danmark Kvindeligaen Kval / Runde 9 / Ceres Park
4-1 (3-0)
32’: 1-0: Sarah Dyrehauge
36’: 2-0: Mathilde Kruse
45’: 3-0: Tina Fremo
62’: 4-0: Benedicte Moss
68’: 4-1: Julia Hansen