NY SKOLEMODEL STYRKER TALENTERNE I AGF

22.06.2023 09:34

I et tæt samarbejde med Viby Gymnasium og idrætssamarbejdet ESAA lancerer AGF nu et nyt skolekoncept for klubbens ældste talenter, der får endnu bedre rammer til at leve deres fodbolddrømme ud og samtidig kombinere elitefodbolden med uddannelse.  

Når AGF’s unge talenter årgang 2007 efter sommerferien tager hul på træningen, kommer de til at opleve en anderledes hverdag, der skal styrke deres muligheder for at folde deres talenter helt ud.

Spillerne starter således op på en ny to-årig HF-uddannelse på Viby Gymnasium, som er tilrettelagt på en sådan måde, at de to gange om ugen nu får mulighed for at træne på Fredensvang i samme tidsrum som Superliga-holdet og dermed endnu bedre kan kombinere deres fodboldtræning med en uddannelse.

- Vi arbejder hele tiden på at skabe de bedst mulige betingelser for vores talenter og give dem en sammenhængende hverdag, hvor de har overskud og tid til at præstere både på fodboldbanen og i skolen. Det får vi med den nye skolemodel, og vi er glade for den konstruktive tilgang, velvillighed og opbakning, som både Viby Gymnasium og ESAA har vist, fortæller talentchef Jesper Ørskov, der samtidig betoner perspektiverne i forhold til at udvikle spillere, der på sigt kan begå sig på førsteholdet.

- Det er et vigtigt strategisk tiltag for os i forhold til at styrke overgangen til Superliga-holdet og gøre os endnu mere konkurrencedygtige på talentsiden. Samtidig passer den nye model også godt sammen med vores kommende akademi-bygning, som vi skal tage i brug i efteråret 2024. Det er derfor også vores forventning, at alle vores spillere i de ældste årgange fremadrettet vil vælge denne uddannelsesvej, siger Jesper Ørskov.

AGF - Viby Gymnasium - Akademi
Det seneste år er der blevet arbejdet intensivt med det nye koncept, der har fået navnet ”AGF – Viby Gymnasium – Akademi”, og hos Viby Gymnasium er man også glade for, at samarbejdet nu er en realitet.

- For godt et år siden rakte AGF ud til os for at høre, om vi ville være med til at skabe en skolemodel, der passer bedre til de ønsker og behov, klubben har i forhold til træning og transition. Vi så nogle spændende synergier i samarbejdet, og vi var ikke i tvivl om, at vi skulle være en del af dette.

- Vi er glade for, at vi nu er nået i mål med et koncept, der vil skabe endnu bedre sportslige vilkår for AGF’s talenter, men samtidig også sikre dem en god uddannelse, de kan bygge videre på, hvis de vælger at gå den vej, siger Morten Sjelborg-Sørensen, der er uddannelsesleder på Viby Gymnasium.

Bedre talentmiljøer
I hele forløbet har ESAA Eliteidræt Aarhus været sparringspartner, og her hilser man også den nye model velkommen.

- I Aarhus tilbyder vi i forvejen en bred pallette af uddannelsesmuligheder for talent- og eliteidrætsudøvere, og vi er glade for, at vi sammen med Viby Gymnasium og AGF nu er lykkedes med at strikke en ny model sammen, der vil gavne talentudviklingen i AGF, men fortsat også sikrer at både uddannelse og sport prioriteres.

- Det er partnerskaber som disse, der kan skabe endnu bedre talentmiljøer i byen, og vi ser frem til at følge udviklingen i de kommende år, siger Ole Keldorf, der er sportschef på ESAA, som er et partnerskab mellem lokale klubber i Aarhus, byens uddannelsesinstitutioner, Team Danmark og DIF. Partnerskabet er forankret i Aarhus Kommune ved fonden Eliteidræt Aarhus.

Det nye HF-uddannelse starter op efter sommerferien på Viby Gymnasium.

Om projektet:

  • 2-årig HF-uddannelse
  • Målrettet 2.-års U17-spillere og 1.-års U19-spillere i AGF.
  • To gange om ugen – mandag og onsdag – kan de være på Fredensvang om formiddagen i samme tidsrum som Superliga-holdet.
  • Når de studerende har afsluttet den to-årige HF-uddannelse, har de et år som 2-års U19, hvor de kan træne mere med Superliga-holdet, men også læse nogle fag op, hvis de ønsker at supplere deres HF-eksamen, så den giver afgang til universitetet.