FORBEREDELSER I FREDERICIA

Lørdagen bød på en ny testkamp for Superligatruppen, der i Fredericia vandt 2-0 og fik gode kampminutter i benene på det meste af truppen.

Lørdag stod den på et besøg i fæstningebyen Fredericia til opstartens anden træningskamp mod det lokale 1. divisionshold, FC Fredericia, der startede i noget nær stærkeste opstilling ifølge de lokale.

Som i onsdagens første testkamp fik flere af de unge spillere i dag også chancen for at vise sig frem i en opstilling, hvor flere af de rutinerede kræfter havde fået en pause.

På en flot bane i regnvejr startede gæsterne bedst og efter fem minutter kom Eric Kahl til en god chance, men hans forsøg gik lige over mål.

Efter et kvarter spillet fik AGF straffespark, da der var hånd på bolden i Fredericia-feltet. Peter Bjur eksekverede sikkert til stillingen 0-1.

Vores presspil blev øvet en masse i dag og det lykkes flere gange at erobre bolden højt oppe og skabe muligheder. For eksempel kom Mikkel Duelund frem til flere gode sekvenser og midtvejs i første halvleg var han decideret uheldig, da han forsøgt sig tæt under mål, men bolden gik over.

Fredericia kom mod halvlegens slutning til lidt mere offensivt, men generelt var det en første halvleg med en god defensiv fra AGF’erne og til tider også en offensiv, der fik skabt flere gode chancer. Som da Duelund headede på stolpen i sidste minut efter flot AGF-opspil. Men første omgang sluttede uden flere mål.

Igen havde mange AGF-tilhængere taget turen ud i sommerlandet for at se holdet forberede sig, og de fik i anden halvleg flere AGF’ere at se, da der blev skiftet flittigt ud på vores hold i pausen. Derfor kunne vi også se nytilkommet Magnus Knudsen få sin uofficielle debut på midtbanen.

Med mange nye spillere skulle halvlegen lige sætte sig, men så kom AGF’erne igen til muligheder. Men også hjemmeholdet fik en mulighed efter en time, da de flot spillede sig igennem, men indskiftede Jonathan Hutters var på plads i målet med en fin redning.

I den anden ende var Tobias Bech tæt på et par gange, men hver gang var det lige ved og næsten. Men så efter en god times tid trak Bech godt ind i feltet, hvor han blev fældet til et nyt straffespark til AGF. Det tog Sigurd Haugen sig sikkert af til 0-2 i århusiansk favør.

Kort efter var Haugen igen på spil, men en stærk redning af Fredericias målmand holdte nordmanden fra at score igen.

Det blev til flere gode AGF-muligheder mod slutningen af testkampen, hvor også værterne testede Hutters et par gange i AGF-målet. Men flere mål fik vi ikke efter endnu en ganske brugbar testkamp.

Næste træningskamp er på lørdag den 8. juli, hvor vi kl. 13 hjemme på Fredensvang tager imod AC Horsens.