EN KLASSIKER MELLEM TO FORMSTÆRKE HOLD

02.06.2023 12:22

Søndag er det kamp nummer 92 mellem Brøndby IF og AGF i 3F Superligaen.

Det er et klassisk opgør, der venter os på søndag på et udsolgt Ceres Park, når Brøndby IF kommer til Aarhus til kamp nummer 92 de to klubber i mellem i 3F Superligaen.

Vi kommer ind til kampen med en flot sejr i Randers, mens også søndagens gæster havde en god sidste runde, da de vandt 5-1 hjemme mod FC Nordsjælland. Brøndby er dog stadig nummer fem i 3F Superligaen, mens vi som bekendt er nummer tre og skal forsvare den plads på søndag.

Søndag den 4. juni er det 47. gang, vi tager imod Brøndby på Ceres Park, når Mesterskabsspillets sidste runde fløjtes i gang klokken 17. Og der er lagt op til en spændende kamp mellem to hold, der har fundet formen sidst på sæsonen. De seneste fem kampe har begge hold hentet ti point og scoret 11 mål - det er bedst i Mesterskabsspillet.

Vi har alle muligheder for at forsvare vores tredjeplads og sikre bronzemedaljer for anden gang på fire sæsoner. En sejr på hjemmebane vil, med mindre Viborg vinder stort mod Nordsjælland, udløse bronzemedaljer.

Sæsonens to første møder med Brøndby IF endt med én uafgjort; 2-2 i Aarhus i oktober, og én Brøndby-sejr på 1-0 i Brøndby i en kamp, der godt kunne ha' haft et andet udfald.

Så selv om det er ved at være nogen kampe siden, vi senest har vundet over Brøndby IF i Aarhus, så kan vi gå ind til kampen velvidende, at vi er ubesejret i Aarhus i 2023. Så AGF-spillerne løber på hjemmebanen med selvtilliden i orden og set med de historiske briller, så vil et hurtigt mål til AGF ikke være at kimse af. For vi har ikke tabt til Brøndby IF siden 2014, når vi scorer første mål.

Det er også godt at læse, at i Mesterskabsspillet er Brøndby IF det hold, der har hentet færrest point på udebane, mens AGF er det hjemmehold, der har lukket færrest mål ind. 

Men alt det er bag os, når vi løber på banen på søndag kl. 17 foran et udsolgt Ceres Park, der er klar til at heppe gutterne frem mod en sejr i endnu en udgave af den klassiske kamp.

Dyk ned i vores kampcenter her og få flere tal på kampen og se højdepunkter fra de ti seneste kampe mellem AGF og Brøndby IF.