COMEBACK I BRONZEFARVER

04.06.2023 19:16

Med et forrygende comeback spillede vi i dag 3-3 mod Brøndby IF og sikrer os derfor medaljer og europæisk fodbold.

På en dag med en helt fantastisk stemning i Ceres Park i flere timer før kampstart stod den på rivalopgøret mod Brøndby IF i den sidste kamp mesterskabsspillet, hvor vi kunne hente metal.

Foran et fuldt hus med en atmosfære som sjældent set på Ceres Park, startede kampen lidt hektisk og med gæsterne som kom til de første muligheder i en indledning, hvor vi lige skulle finde vores ben. Desværre blev den gode stemning ødelagt af en hurtig Brøndby-scoring, hvor gæsterne efter 10 minutter udnyttede en omstilling til at bringe sig foran.

Vi svarede dog fint igen med et par gode hovedstødschancer til henholdsvis Mortensen og Bisseck, og efter tyve minutters tid kom Gift Links stærkt igennem og fandt Mortensen, som dog skød lige forbi mål på den gode mulighed.

Men vi fik efterhånden fundet vores ben og svarede fint igen på Brøndbys hurtige føringsmål med flere gode aktioner. Blandt andre var Gift Links meget levende i sin side og kom til flere indlæg.

Desværre for os blev vi efter en god halv time ramt af endnu modgang, da Kevin Yakob blev udvist, da han tacklede en Brøndby’er som sidste mand og gæsterne kunne score på det efterfølgende frispark. Og så var det virkelig op ad bakke i Ceres Park. Pausen var tæt på og vi kunne ikke nå at gøre noget inden.

Vi kom ud til anden omgang med fornyet energi og bakket op af 19.414 tilskuere forsøgte vi at komme tilbage. Frederik Brandhof var kommet på banen i stedet for Peter Bjur og balancen var at få scoret, men heller ikke lukke flere mål ind, da vi jo var en kamp i Farum, som kunne få betydning for om det blev til medaljer eller ej.

Men gutterne kæmpede videre og det blev til mange dueller på midten af banen, hvor Anderson blandt andre gik forrest og også fik sine slag. Og så meget, at han efter en lille time måtte lade sig udskifte.

Efter 67. minutter kunne Brøndby spille sig igennem og score deres tredje mål, og så var det virkelig svært at komme tilbage. Men vi gjorde et flot forsøg og med 15 minutter tilbage scorede indskiftet Jelle Duin et flot mål, da han flugtede bolden i kassen. Så vågnede Ceres Park op igen og vi pressede på for flere mål.

Og med 15 minutter igen fik vi virkeligheden for at bringe os tilbage, da en Brøndby-spiller tog bolden med hånden i feltet og vi fik straffespark. Og så ved vi godt, hvad der sker - så scorer Patrick Mortensen, og var vi virkelig tilbage og kunne lugte point vi kunne bruge.

Med fem minutter igen skete så det, de fleste havde håbet på, da Frederik Tingager fandt Jelle Duin, som kunne score sit anden mål og så stod der lige. Så havde vi det point vi skulle bruge og da Viborg FF også spillede uafgjort mod FCN, betyder det, at vi er vinder bronze og dermed skal i Europa.

AGF vs. BIF / 3F Superligaen / Mesterskabsspillet runde 10 / Ceres Park
0-3 (0-2)
10’ 0-1: Omoijuanfo
38’ 0-2: Radosevic
67’ 0-3: Kvistgaarden
74’ 1-3: Jelle Duin
81' 2-3: Patrick Mortensen (str)
85' 3-3: Jelle Duin

MoM: Gift Links

Tilskuere: 19.414