ER VI BYENS BEDSTE BÆREDYGTIGE KLUB?

08.06.2023 14:00

AGF er for andet år i træk nomineret til en Byens Bedste pris for vores arbejde med bæredygtighed

Traditionelt uddeler Århus Stiftstidende hvert år en række priser, som de kalder Byens Bedste. I år er vi i AGF igen nomineret for vores arbejde med klima- og bæredygtighed, men også for vores sociale arbejde.

Indstillingen fremhæver blandt andet vores affaldssystemer, der sikrer at mest muligt affald bliver genbrugt og vores spillertøj, der er fremstillet af genanvendt polyester. 

Vi ønsker dog også som klub at fremhæve vores indsatser på det sociale område, som blandt tæller initiativer som indtrædelse i Solsikkeprogrammet - et initiativ som synliggør usynlige handicaps, vores faste samarbejde med Ombold, en organisation som faciliterer et inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og vores seneste samarbejde med Demens Venlig By, som satte fokus på demens og skabte dialog.

Afstemningen er åben på stiften.dk og priserne uddeles ved et stort arrangement i Tivoli Friheden den 17. august.

Sine Hausner, der er bæredygtighedsansvarlig hos AGF, er stolt over vi er nomineret for bæredygtighed endnu en gang.

- For AGF er bæredygtighed en vigtig del af klubben og byen - både i dag og fremtiden. Det er ikke bare fine ord, men noget vi kaster os ind i følelser, knofedt og målrettethed. Præcis som på fodboldbanen så kræver det vilje og samarbejde at komme i mål – og det kan mærkes, når resultaterne går den rigtige vej.

- De fleste af vores initiativer bor i mit hjerte, men jeg er særligt overvældet af de mange hjertevarme tilkendegivelser fra forældre, der kontaktede os i forbindelse med vores indtrædelse i Solsikkeprogrammet. Et initiativ, som har gjort et besøg på Ceres Park nemmere og mere trygt for nogle personer med usynlige handicap.

- Derudover må jeg fremhæve og rose omstillingsparatheden fra vores fans, som bliver bedre og bedre til at affaldssortere på stadion - det er en indsats vi i fællesskab godt kan være stolte af, fortæller Sine Hausner.

Og vores arbejde med bæredygtighed og socialt ansvar bliver hele tiden udvidet med nye tiltag, hvor det giver mening.

- Vi er netop indgået i et samarbejde med Steno Aarhus, som skal sætte fokus på mænds trivsel og sundhed gennem positive fodboldfællesskaber. Det er et større forskningsprojekt, som strækker sig over et par år. Vi har allerede indsamlet data fra flere AGF fans og vi tager vores de indsamlede udsagn fra fans med på det kommende Folkemøde på Bornholm, hvor projektet foldes yderligere ud i en paneldebat. Det er super spændende og jeg tror på, at de gode løsninger og projekter skabes i tværgående samarbejder, fortæller Sine Hausner, bæredygtighedsansvarlig i AGF.