AGF KVINDEFODBOLD: DELER I FORÅRETS SIDSTE KAMP

10.06.2023 10:55

Det blev til en uafgjort mod AaB i sæsonens sidste kamp

Til lyden af trommer og slagsange spredte den gode stemning sig i dag længe før kampstart fra de mange fans, der havde taget turen til Aalborg Portland Park. Selvom sidste weekends sejr sikrede os Gjensidige Kvindeliga status i næste sæson, var det i dag tid til sæsonens sidste kamp mod AaB, og den store støtte hjalp os godt på vej mod en flot afrunding.

AaB jagtede afgørende point for at ende på 2. pladsen i kvalrækken og dermed også sikre sig adgang til Gjensidige Kvindeliga. Det var derfor et mandskab, der startede kampen med nervøsitet uden på tøjet, der resulterede i grovere tacklinger bl.a. mod Sarah Sundahl, der måtte en tur i græsset, men heldigvis slap med forskrækkelsen.

Benedicte Moss var uhyre tæt på at bringe os foran på sin gamle hjemmebane efter få minutters spil, men missede bolden med få centimeter. Og det var ikke, fordi mulighederne var mange den første del af kampen. Det var et hårdtarbejdende hjemmehold, der stillede op med en stærk defensiv, som vi havde svært ved at bryde igennem.

Men da uret rundede de første 30 minutter, kunne AaB bringe sig foran, da tidligere AGF-spiller, Thea Rhode, så sit snit til at udnytte en fejlaflevering i bagerste kæde. Resten af halvlegen gik på at forsvare, da hjemmeholdet pressede yderligere på men med høj stemning fra de fremmødte fans.

2. halvleg

Som det bragede fra lægterne ”Vi scorer altid på hjørne”, kunne vi netop belønne de fremmødte fans med en udligning på hjørnespark efter det første kvarters spilletid af anden halvleg. Fra hjørneflaget kunne Cecilie Johansen sende et flot indlæg afsted, som røg på panden af Mathilda McNamara og landede lunt bagerst i målet.

Målet var med til at tænde en gnist i gløderne, der gav os mere kampgejst. Der skulle såmænd heller ikke mere end fire afleveringer til, fra bolden var hos Mathilda McNamara til den igen havde kontakt med målnettet. Et vellykket system gav plads til Benedicte Moss, der problemfrit smed støvlen på og sendte læderkuglen i modsatte side af AaB’s målmand til føringen 2-1.

Men glæden varede kort, da hjemmeholdet kom med et modsvar og udlignede kun få minutter efter. Det ene point kunne sikre en sæson i Gjensidige Kvindeliga efter sommer, så AaB sørgede for at trække tiden resten af kampen uden at give for meget plads til os.

Med slutresultatet 2-2 kan vi altså sige på gensyn til AaB, vi skal møde efter sommerpausen, når der står Gjensidige Kvindeliga på programmet.

AaB vs. AGF / Danmarks Kvindeligaen Kval / Runde 11 / Aalborg Portland Park

2-2 (1-0)
37’: 1-0: Thea Rhode
61’: 1-1: Mathilda McNamara
75’: 1-2: Benedicte Moss
80’: 2-2: Lærke Hammer