SERRA: JEG VIL GØRE MIT TIL AT INDFRI KLUBBENS MÅL

04.07.2023 06:23

Det er gået stærkt for Janni Serra. Sent mandag aften satte den 25-årige angriber sin signatur på en fireårig kontrakt med AGF, og tirsdag formiddag deltager han så for første gang i træningen med sin nye holdkammerater.

Efter altid at have spillet i de tyske ligaer skal han nu prøve kræfter med den danske 3F Superliga, og det var især snakke med sportschef Stig Inge Bjørnebye og cheftræner Uwe Rösler, der overbeviste ham om, at AGF skulle være næste skridt i karrieren for ham.

- Jeg har haft en del samtaler med Uwe og med Stig, hvor de har fortalt om klubbens planer og ambitioner og givet udtryk for, at de meget gerne ville have mig til klubben. De har været meget ivrige og overbevisende, og det har været vigtigt for mig at mærke deres interesse. Derfor er jeg også glad for, at det hele nu er faldet på plads, og jeg ser frem til at spille for klubbens fans, som jeg har hørt meget godt om, siger Janni Serra.

Han fik sin fodboldopdragelse i Hannover 96, inden han som 16-årig skiftede til Borussia Dortmund, hvorefter hans seniorkarriere for alvor tog fart i Holstein-Kiel. I alt står han noteret for 47 mål og 15 assists i den tyske Bundesliga, 2. Bundesliga og DFB Pokalen, og han beskriver sig også selv som en rendyrket angriber.

- Jeg er en klassisk 9’er, der er meget bevægelig i boksen, kommer frem til chancer og scorer mål. Men jeg står ikke kun i boksen og venter på indlæg. Jeg deltager også i opspillet, fungerer som opspilsstation og er med til at sætte angrebene.

Disse kvaliteter skal han nu sætte i spil for AGF, og han vil bidrage til, at den positive sportslige udvikling i klubben fortsætter.

- Jeg vil gøre mit til at indfri de mål, som klubben har. Sidste sæson var rigtig god med bronzemedaljerne. Hvis jeg kan bidrage til, at vi kan gentage – eller endda forbedre – det, vil det være super, siger klubbens nye angriber, der også glæder sig til at flytte til byen.

- Jeg kender ikke så meget til Aarhus, men jeg har hørt mange gode ting om byen. Det er en meget smuk by. Dét, jeg har set indtil videre, tiltaler mig meget, og jeg glæder mig til at lære byen bedre at kende.