GODE SVAR I GENERALPRØVEN

Fotos: Ole Nielsen — 16.07.2023 15:59

Søndag eftermiddag pudsede AGF for sidste gang kampformen af, inden det går løs om point i 3F Superligaen. I overværelse af omkring 3000 tilskuere i Ceres Park blev det til et 2-3-nederlag efter tre halvlege, hvor de to første gav en 2-0-føring til hjemmeholdet på mål af Patrick Mortensen.

Fra første dommerfløjt var det tydeligt at mærke på begge mandskaber, at sæsonpremieren venter om blot en uge. Tempoet var fra starten højt, og der blev ikke holdt igen i nærkampene. Ja, hvis man ikke lige vidste det, kunne man godt foranlediges til at tro, at der stod point på spil. Gæsterne forsøgte at lægge et tryk i kampens indledning, men hurtigt fik Uwe Röslers tropper kontrol over kampen, kombinerede godt og fortsatte det solide defensive udtryk fra sidste sæson.

Midtvejs i halvlegen faldt kampens første scoring. Tobias Mølgaard kombinerede godt med Felix Beijmo i højre side og centrerede præcist til Patrick Mortensen, der fornemt halvflugtede bolden i mål.

Resten af halvlegen var fortsat med hjemmeholdet i teten, og FC Midtjylland formåede ikke at spille sig til oplagte scoringstilbud i åbent spil. Tættest på var Aral Simsir kort før pausefløjtet, men hans frisparksforsøg snittede overkanten af overliggeren.

2. halvleg
Gæsterne åbnede anden halvleg bedst, men efter små ti minutter havde AGF-spillerne genfundet takterne fra første halvleg. Det gav sig udslag i flere gode muligheder - blandt andet efter omstillinger, men den sidste præcision manglede dog i den afgørende pasning. Efter en times spil havde Magnus Knudsen dog 2-0-målet for sine fødder, men i fri position sendte han bolden over mål.

Med tyve minutter igen viste Patrick Mortensen atter sin farlighed. Forarbejdet stod Jesper Hansen og Felix Beijmo for. En lang aflevering fra Jesper Hansen overrumplede FCM-defensiven. Felix Beijmp vandt en 1-1-duel og afleverede på tværs til Patrick Mortensen, der sikkert udbyggede føringen. 2-0-føringen holdt halvlegen ud, og herefter var der fyraften til alle de spillere, der havde startet kampen.

 

3. halvleg
I de sidste 45 minutter fik alle de unge spillere chancen for at vise sig frem. Generelt blev der leveret en fornuftig indsats, men enkelte fejl blev straffet prompte af gæsterne, der tre gange passerede prøvemålmanden Mikkel Andersen. Det første mål var et uheldigt selvmål af Diesel Herrington, og de to andre mål stod Marrony og Kaba for. AGF-mandskabet kom også frem til et par gode chancer - blandt andet to hovedstødsmuligheder til Sigurd Haugen. De blev dog ikke udnyttet, og slutresultatet blev et 2-3-nederlag.

Trods det samlede nederlag var det dog alt i alt en værdifuld sidste testkamp, der gav mange gode svar til trænerteamet her en uge før, at det går løs i 3F Superligaen med sæsonpremieren mod Vejle Boldklub.

Testkamp 16. juli 2023 over tre halvlege:

AGF - FC Midtjylland 2-3
1-0: Patrick Mortensen (23')
2-0: Patrick Mortensen (72')
2-1: Selvmål (98')
2-2: Marrony (101')
2-3: Sory Kaba (134')

AGF:
Jesper Hansen (90: Mikkel Andersen) – Tobias Mølgaard (90: Michael Akoto), Frederik Tingager (90: Diesel Herrington), Thomas Thiesson (90: Jakob Andersen) – Felix Beijmo (90: Frederik Brandhof), Nicolai Poulsen (90: Luca Callø), Mads Emil Madsen (77: Mathias Sauer), Magnus Knudsen (80: Zach Duncan), Gift Links (65: Eric Kahl) – Tobias Bech (80: Sigurd Haugen), Patrick Mortensen (80: Janni Serra)