GÆSTERNE TOG SEJREN I CERES PARK

31.07.2023 18:37

Første nederlag i Ceres Park i 2023 en realitet efter FC Nordsjælland tog en 1-3 sejr mandag aften.

Den stod på mandagsbold i Ceres Park i aftes, da FC Nordsjælland var på besøg en solbeskinnet sidste aften i juli.

Efter torsdagens nederlag i Belgien skulle vi ud og se om vi kunne fortsætte de gode takter i Superligaen fra premieresejren hjemme over Vejle.

Og det var et tændt hjemmehold, der startede kampen på fulde kedler. Højt pres og godt spil fik allerede efter de første fem minutter skabt flere muligheder.

Herunder en fin chance til Mikael Anderson, der kom igennem, men os fra Aarhus ved jo godt, at Andreas Hansen i FCN-målet kan stoppe bolde. Og det gjorde han også i den situation, der ellers kunne ha’ givet os en drømmestart.

Kort efter var Anderson på spil igen, men også her måtte han se sig slået af Andreas Hansen, som tog med hænder i kampens indledning, hvor hjemmeholdet var forrygende og havde fortjent at være foran efter det første kvarter.

Efterhånden som kampen skred frem kom gæsterne lidt mere med og begyndte at true os på deres farlige omstillinger og fik også et par hjørnespark, hvor det ene gav en afslutning, der gik tæt forbi vores mål.

Men vi havde generelt godt styr på det og fik i stedet spillet os til flere muligheder. Men skarpheden manglede lidt i nogen situationer, andre gange var vi uheldige med en afretning. Og desværre var vi også uheldige 10 minutter inden pausen, da FCN opfangede bolden på vores banehalvdel og kunne bringe sig foran.

En udvikling som man ikke behøvede være AGF’er for, at kunne se ikke afspejlede, hvordan første halvleg indtil da var forløbet. Men sådan er fodbold - vi spiller ikke med fortjent.

Men så alligevel… for med fem minutter tilbage fik vi et hjørnespark som blev headet mod mål, men reddet (igen) af Andreas Hansen. Men Nicolai Poulsen var over riposten og kunne bringe balance i regnskabet inden pausen.

Vi startede anden halvleg som den første med en god chance til Anderson, der spillede en stærk kamp i aften. Men igen måtte Harlev-drengen se sin afslutning pareret.

I modsætning til første halvlegs begyndelse var gæsterne mere med i anden halvlegs indledning, og desværre kom de hurtigt foran, da de spillede sig igennem vores forsvar efter 50 minutter og tæt under mål fik Adamo Nagolo bolden i kassen.

Ikke den start på anden halvleg, vi havde drømt efter en god afslutning på første. Men det var bare i maskinrummet igen og se om vi endnu en gang kunne slå tilbage mod et gæstende hold, der til tider spillede hurtigt og fikst, og som gerne ville udnytte de omstillinger, de kom til efterhånden som vi skulle jagte udligningen og søgte frem på banen.

Med en kamp i torsdags i Belgien i benene stod den på hårdt arbejde for AGF’erne, da de skulle jagte udligningen, og det er svært for de fleste hold, at spille mod FC Nordsjælland, når de er foran. Efter en time var det lige før gæsterne kom yderligere foran, men stolpen stod denne gang i vejen.

I FCN-målet stod deres målmand i vejen, da vi slog godt tilbage og indskiftet Tobias Beck havde et flot skud, der blev reddet med fingerspidserne.

Med stigende intensitet jagtede vi udligningen mod kampens slutning, men havde svært ved at få åbnet det nordsjællandske forsvar helt op. Og når vi så gjorde, så spillede FCN’s målmand en af sine bedre kampe i aften. Som da han reddede et stærkt skud fra Eric Kahl, der havde fortjent en bedre skæbne.

Til det sidste kvarter skiftede vi offensivt ind, men så ramte skæbnen hårdt, da FCN fik tilkendt et straffespark efter et længere VAR gennemsyn, som blev fortolket til et straffespark. Det eksekverede FCN uden chance for Bailey Peacock-Farrell i vores mål.

Og så var det op ad bakke for gutterne, der ihærdigt prøvede at slå tilbage. Men uden held. Så vi må erkende det første nederlag i Ceres Park i 2023, da FCN tog sejren.

Næste kamp er returopgøret mod Club Brugge i Ceres Park. Der er stadig billetter tilbage til kampen. De kan købes lige her

AGF vs. FC Nordsjælland / 31. juli / Ceres Park / 2. runde i 3F Superligaen
1-3 (1-1)
34’ 0-1: Benjamin Nygren
41’ 1-1: Nicolai Poulsen
50’ 1-2: Adamo Nagolo
84’ 1-3 (strf.) Marcus Ingvartsen