AGF KVINDEFODBOLD SÆLGER PROFIL TIL TYSK FODBOLD  

04.07.2023 13:30

Cecilie Johansen fortsætter karrieren i Bayer 04 Leverkusen

Hun har været en markant del af liga-holdet lige siden stiftelsen af AGF Kvindefodbold i 2020. Men nu fortsætter den offensive midtbanespiller Cecilie Johansen karrieren Tyskland i Frauen-Bundesliga hos storklubben Bayer 04 Leverkusen.

Det sker efter AGF sælger den 23-årige Johansen til Leverkusen i en meget tilfredsstillende transferaftale for AGF Kvindefodbold. Og det er da også med både tilfredshed og vemod, at vi nu sender Johansen videre på nye eventyr.

- Cecilie var den første AGF-spiller, der kom på kontrakt og hun har spillet i Aarhus siden 2018, hvor vi spillede under VSK-navnet. Så hun har spillet en stor rolle i opbygningen af AGF Kvindefodbold og som den dygtige spiller hun er, har hun også bidraget markant på banen og er med sit engagement og sin arbejdsmoral bruttotypen på en AGF-spiller. Så det er naturligvis med vemod, at vi nu skal sige farvel til Cecilie.

- Omvendt er det også en stor tilfredsstillende for alle i og omkring AGF Kvindefodbold og i AGF generelt, at vi nu kan notere os et spillersalg til en stor klub i Tyskland. Vi skal udvikle talenter til at tage det næste skridt i deres karriere og eksemplet med Cecilie er et skoleeksempel, hvordan en spiller kan udvikle sig til en profil for os for så at tage det næste skridt til udlandet, siger chef for AGF Kvindefodbold, Marie Greve.

Cecilie Johansen selv er nu klar til det næste skridt.

- Det er opfyldelsen af en drøm for mig. Jeg kan nu for alvor gå på fuld tid i en af Europas store ligaer; Bundesligaen, og Leverkusen er en fantastisk klub med et godt set-up og de har lagt en god plan for mig. Så jeg glæder mig meget til at starte dernede i en ny liga efter flere år i Danmark og med nye udfordringer væk fra Aarhus.

- Men det bliver sørgeligt at skulle sige farvel til AGF og til alle mine dejlige holdkammerater. Jeg har været med hele vejen siden vi startede AGF Kvindefodbold og det har været en fantastisk tid, hvor vi sammen har bygget på og udviklet projektet undervejs.

- Det føler jeg også, at jeg har bidraget til, og det har været en ære og en stor fornøjelse at få lov til at repræsentere byens hold og være en del af et historisk projekt. Og jeg vil altid følge med og ønsker alle i og omkring holdet og klubben alt det bedste fremover, siger Cecilie Johansen.

Som AGF’er nåede Johansen 70 ligakampe og en håndfuld pokalkampe. 20 mål er hun noteret for i den hvide trøje, ligesom hun har spillet 37 ungdomslandskampe for Danmark.

Held og lykke til Cecilie Johansen fra alle os i AGF.