AGF KVINDEFODBOLD: ERFAREN CHEFTRÆNER I SPIDSEN FOR LIGA-HOLDET

05.07.2023 10:42

Michael Schjønberg er ny cheftræner for AGF Kvindefodbolds Gjensidige Kvindeligahold.

AGF Kvindefodbolds bedste hold er i foråret blevet ledet af en trænerduo bestående af Nichlas Ørbæk Knudsen og Peter Pedersen. Nu falder rollen tilbage på en enkelt cheftræner efter AGF Kvindefodbold har fået en ny cheftræner på plads for Gjensidige Kvindeliga-holdet.

Det bliver således den tidligere spiller og nuværende fodboldtræner, Michael Schjønberg, som bliver ny cheftræner for liga-holdet gældende fra den kommende sæson.

- Det er en stor kapacitet, vi får i spidsen for holdet med meget erfaring fra både på og udenfor banen. Vi har ledt efter rutine og ballast i den kommende cheftræner, og det får vi i Michael, som kommer med en bred baggrund fra forskellige træner- og lederopgaver hen over de sidste tyve år, siger chef for AGF Kvindefodbold Marie Greve, der samtidig sender en stor tak til Nichlas Ørbæk Knudsen og Peter Pedersen, der i foråret førte holdet tilbage til Gjensidige Kvindeligaen.

- De har gjort et fantastisk flot stykke arbejde i en overgangsperiode og det glæder mig, at Nichlas Ørbæk Knudsen har sagt til at blive assistenttræner i det nye set up, mens vi i fællesskab er ved at finde ud af, hvad Peter Pedersens fremtidige rolle skal være, hvor han har haft en vigtig rolle omkring vores individuelle træningssetup.

Den nye cheftræner for kvinderne startede sin trænerkarriere i 2001 efter en spillerkarriere, der bød på næsten 400 kampe for klubber som OB, Hannover 96 og FC Kaiserslautern, samt 44 kampe for det danske landshold.

Siden har han blandt andet været cheftræner i Herfølge BK, FC Vestsjælland og Vendsyssel FF, ligesom han har været sportsdirektør i FC Kaiserslautern og FC Vestsjælland. Senest har han stået i spidsen for den færøske klub 07 Vestur. Men nu gælder det altså nye udfordringer i Danmark og i Aarhus.

- Det er en fantastisk spændende udfordring som jeg ikke kunne sige nej til. Siden jeg fik lejlighed til at arbejde med kvindeholdet i Vålerenga, da jeg i sin tid var assistenttræner i klubben, har jeg haft lyst til at arbejde med kvindefodbold og se om jeg kunne gøre en forskel for en gruppe spillere på vej frem. Og det har jeg fundet her i Aarhus, hvor AGF har gang i et spændende projekt, hvor det nu gælder om at stabilisere os i ligaen efter et par ustabile år.

- Det er en opgave, som jeg ser frem til at løfte i selskab med de mange gode og engagerede mennesker i og omkring holdet, siger Michael Schjønberg, der har lavet en treårig aftale med AGF, hvor han for alvor starter, når holdet den 17. juli starter træningen frem mod den nye sæson efter sommerferien.

Velkommen til Michael Schjønberg.