AARHUS KUNSTNER UDSMYKKER NY UDEBANETRØJE

25.07.2023 09:00

Ringgadebroen i Parken og Aarhus Universitet i Odense. I den nye sæson får vi centrale dele af Aarhus med på udebane, når 3F Superliga- og Gjensidige Kvindeliga-holdene ifører sig klubbens nye udebanedragt.

Den nye trøje og shorts er nemlig udsmykket af den århusianske kunstner, Kristian Djurhuus, der under kunstnernavnet, Mormor har etableret sig som en af byens mest efterspurgte og anerkendte kunstnere.

Nu kommer dele af hans kendte værk; ”Aarhus Bugten” på AGF’s nye udebanetrøje i nyt og unikt samarbejde mellem Byens Hold og Mormor, som har en stor kærlighed til Aarhus, der kommer til udtryk i værket og dermed også på den nye trøje.

- Det er det bedste billede, jeg nogensinde kommer til at lave af Aarhus. Jeg har boet mange steder, men er altid vendt tilbage til Aarhus, hvor jeg er vokset op og det er min by. Så man kan sige, at det har taget hele mit liv at lave værket, og det er fantastisk, at det nu kommer med rundt i landet på AGF’s nye udebanetrøje. Det er en stor ære for mig på den måde at bidrage til byens hold og til at hylde byen med en trøje, der hylder Aarhus, siger Kristian Djurhuus.

”Aarhus Bugten” viser byen set fra bugten og er fuld af detaljer med ikoniske steder og bygninger fra Aarhus. Det er et udsnit af værket som man nu kan se på den nye trøje. Derfor optræder steder som Aarhus Universitet, Ringgadebroen, Agnethe og Havmanden, Spanien, Rådhuset og flere andre pejlemærker nu på kroppen af AGF-spillerne, når de repræsenterer Aarhus på alverdens udebaner.

- Der er meget tilfælles mellem sport og kunst. Der er en livsglæde, et fællesskab og en særlig gnist i begge verdener. På den måde synes jeg, der er en oplagt kobling, hvor vi sammen hylder Aarhus, som også rummer den livsglæde og positive ånd man finder i både kunst og på fodboldbanen og ikke mindst på lægterne blandt publikum og fansene. Det har altid været vigtigt for mig, at min kunst rækker ud til mennesker - vi bliver bedre af at lave noget sammen, fordi vi har et fællesskab omkring kunsten, fodbolden og byen, siger Kristian Djurhuus.

I forbindelse med samarbejdet donerer Mormor og AGF i fællesskab 50.000 kr. til den århusianske sociale organisation, Fundamentet og til Ombold, som organiserer fodbold for socialt udsatte.

AGF’s nye udebanetrøje kan ses i aktion første gang, når vi møder Hvidovre på udebane den 6. august og kan nu købes i AGF Fanshoppen, som har åben i dag fra kl. 13. Den kan også købes online lige her >>>

Om Mormor
Kristian Djurhuus er 36 år og arbejder under navnet Mormor. Med udgangspunkt i sit atelier i Holme-Højbjerg arbejder han både med malerier og tryk og store udsmykningsopgaver - blandt andet for tegnestuen BIG i både Aarhus og Amsterdam og hans udsmykningsværker kan ses i mange store bygninger i ind- og udland.

Kristian Djurhuus er vokset op i Aarhus, hvor han startede med at lave gadekunst under navnet Mormor som han altså har beholdt som en hilsen til sin mormor.

- Kunst er menneskehedens essens, og gennem min kunst stræber jeg altid efter at gøre det bedre for andre. Hver morgen er en ny chance for at lave en positiv forandring i dette korte liv. Der er så mange historier at fortælle, så mange eventyr venter forude, og vi er kun lige begyndt.

Se mere på mormorandme.com