TRÆNINGSLEJR: BLIV KLOGERE PÅ TESTMODSTANDERE

Foot: DVTK og Vålerenga — 18.01.2023 11:14

På den aktuelle træningslejr i Spanien skal Superliga-truppen spille træningskamp mod ungarske Diósgyori VTK og Vålerenga fra Norge.

AGF's 3F Superliga-trup er i øjeblikket på træningslejr i Marbella i Spanien. Her venter der to testkampe i den kommende tid, hvor vi tester mod henholdsvis et hold fra Ungarn og et fra Norge. Her fortæller vi mere om vores kommende træningsmodstandere.

Den 19. januar møder vi Diósgyori VTK fra Ungarn, der er et for os ubeskrevet blad. For det er første gang nogensinde vi møder Diósgyori VTK eller DVTK som de også forkortes.

Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre, der er klubbens fulde navn kommer fra byen; Diósgyőr og er mest kendt for sit fodboldhold. Som AGF har klubben også mange andre idrætsgrene under sit logo og navn, men det er fodbolden, der fylder i byen som er kendt for sin store passion for klubben og dens fodboldhold.

Diósgyori VTK spiller for nuværende i den næstbedste ungarske række, hvor de topper rækken efter 20 kampe. Ud af de 20 kampe er det blevet til hele 14 sejre, 5 nederlag og 1 uafgjort.

Selvom DVTK lige nu befinder sig i den andenbedste række, har de historisk dog flere gange befundet sig i den bedste ungarske række, hvor det i løbet af årene også er blevet til to pokaltitler.

Lige nu er Diósgyori VTK, ligesom os, ved at gøre sig klar til den kommende forårssæson i Spanien, hvor de blandt andet har testet mod tyske Bochum, som de vandt 2-0 over.

Vi spiller mod DVTK torsdag den 19.1 kl. 15.

Norsk modstand
Næste testmodstander kommer fra Norge i skikkelse af Vålerenga og er som os og DTVK også en del af en idrætsforening med flere idrætsgrene.

Vålerenga Fodbold holder til i Oslo, hvor de blev stiftet i 1913 og opkaldt efter det lokale kvarter for klubben i den norske hovedstad.

Vålerenga er i Spanien som en del af forberedelserne til en helt ny sæson i den norske Eliteserien, der jo følger kalenderne i sæsonen.

Oslo-klubben har de seneste år været et stabilt hold i den bedste række, hvor man i 2021 og 2022 endte i den øvre halvdel af rækken. I 2021 blev det til en 7. plads, mens det i den netop i overståede sæson blev til en 6. plads blandt de 16 bedste hold i Norge.

Historisk har Vålerenga dog vundet flere norske mesterskaber. Fem er det blevet til i alt i klubbens 110 år lange historie.

Nu venter en træningskamp mod os under den sydspanske sol. Vi har en gang tidligere spillet mod Vålerenga. Det var i 2015, hvor vi også mødtes i opstarten. Dengang blev det til en testkamp uden mål. Vi satser på at der komme flere mål til Aarhus denne gang. Kickoff er søndag den 21.1 klokken 16.

AGF TV arbejder på muligheden for et livestream fra Spanien og de to testkampe, der også kan følges på vores live-twitter.