19.01.2023 16:05

Superliga-truppen testede i dag mod ungarsk hold på træningslejren i Spanien.

Torsdag eftermiddag spillede vi opstartens anden testkamp, da vi mødte ungarske Diósgyori VTK (DVTK) på træningslejren i Spanien. Efter nogle dages intens træning skulle der øves fodbold og få gode kampminutter i benene.

Som i årets første testkamp stillede vi igen med flere unge spillere på holdet fra den gruppe af young guns, som er med på træningslejren. Og de fik dermed igen chancen for at vise sig frem.

Det var nu ungarerne som først viste sig frem, da de - efter vi ellers havde indledt flot - kom til flere farlige chancer. Men enten gik bolden forbi vores mål eller også stod Hansen, hvor han skulle i AGF-målet.

Vi havde svært ved at få sat et godt pres ind på den ungarske banehalvdel, ligesom vi bøvlede lidt med at få skabt chancer i en kamp, der i første halvleg var præget af mange dødbolde og ujævnt spil.

Men efterhånden fik vi mere kontrol med opgøret og kom til bedre chancer. For eksempel havde Frederik Tingager et flot hovedstød efter et hjørnespark, som desværre gik lige forbi mål. Samme skæbne overgik et ellers godt angreb, som blev afsluttet af Jelle Duin, der forsøgte at føle bolden i mål. Men hans ellers gode forsøg gik lige over.

Hen mod slutningen af halvlegen døde det ud i målforsøgene igen og vi gik til pause under solen uden scoringer.

2. halvleg betød næsten et helt nyt AGF-hold på banen og efter en time var start 11’eren blevet skiftet helt ud, hvilket igen betød minutter til flere unge spillere.

Det var nu rutinen, der kom mest på arbejde i en fysisk præget anden omgang med flere frispark og advarsler, hvilket man ikke ser så tit i en testkamp.

Men der blev gået til stålet og dermed kom der også lidt mere intensitet ind i kampen, hvilket klædte den. Blandt andre kom Tobias Mølgaard i vejen for meget, men var også selv nede og bide i græsset et par gange.

Anderson som var en af de spillere, der var kommet ind i pausen, havde flere gode aktioner. Herunder et par rigtig fine chancer, men måtte enten se sine forsøg reddet af den ungarske målmand eller også var de for upræcise.

Og der var kommet fint tempo over det århusianske spil i 2. halvleg, hvor det trak mere op til mål til os end til det ungarske hold, som ellers gav os rigtig fin modstand.

Efter 70 minutters spil var Patrick Mortensen tæt på at kunne kure bolden i mål efter godt forarbejde af Gift Links. Men angriberen manglede lige to centimeter fra at ramme bolden.

Mod kampens slutning kom ungarerne mere frem og viste til sidst mere offensivt overskud end os. Og med ti minutter igen gav det pote, da de scorede kampens første mål efter en afslutning tæt under mål uden chance for Bråtveit i AGF-målet.

Kort inden slutfløjt fik vi dog på et hjørnespark chancen for at udligne og den tog Oliver Lund, da han headede bolden i mål til slutresultatet 1-1.

Næste testdyst er på søndag, når vi spiller mod Vålerenga.