ÆNDRINGER OG NYT ANSIGT STYRKER AGF TALENT

12.01.2023 13:01

Niki Zimling er ny U19 cheftræner i AGF, hvor Dennis Pedersen fremover bliver head of coaching.

AGF’s U19 talenter møder ind til forårsforberedelserne til en ny cheftræner i skikkelse af Niki Zimling, som er ny cheftræner for U19 i AGF. Niki Zimling kommer fra Kolding IF, hvor han tidligere har været sportschef og senest assistenttræner og transitionstræner.

Nu går turen altså til Aarhus for den tidligere landsholdsspiller, der i sin aktive karriere spillede i blandt andet Udinese, Ajax Amsterdam og Mainz. Niki Zimling har også 23 landskampe for Danmark inden han kastede sig over træner- og ledergerning, hvor han netop er ved at færdiggøre sin A-licens.

- Niki har en stor forståelse for, hvad det kræver at udvikle spillere til øverste niveau og han kommer til os med erfaringer fra en flot spillerkarriere. Siden har han taget hul på træner- og ledergerningen og det er det helt rigtige skridt for ham at komme til os som ny U19 træner. Og vi er glade for, at Niki har sagt ja til muligheden og vi ser frem til at se ham i spidsen for U19 holdet, siger talentchef i AGF, Jesper Ørskov.

Ny Head of Coaching
AGF’s nuværende U19 træner, Dennis Pedersen bliver fremover ny Head of Coaching i AGF efter Martin Bloch stoppede i stillingen før julepausen. Dermed får AGF en erfaren spillerudvikling på posten som Head of Coaching.

- Dennis har gjort et rigtig godt stykke arbejde siden han kom til klubben fra Silkeborg IF og DBU, og han kender nu hele klubben indefra i forhold til spillere og spillestil. Samtidig elsker han at være på banen, hvor han også skal være i fremtiden.

- Han er en inspiration for vores unge trænere og en fremragende talentudvikler, som vi er glade for nu indtager den vigtige rolle som Head of Coaching, siger Jesper Ørskov, der med Niki Zimling som ny U19 træner og Niklas Backman som U17 træner nu har to ungdomstrænere med stor spillererfaring. Så med Dennis Pedersen som Head of Coaching er holdet sat til den fremtidige talentudvikling i AGF.

- Vi har et fantastisk træner-team, hvor også Morten Larsen som U15-træner byder ind med erfaringer fra nogen af de bedste miljøer i Danmark. Med tilføjelsen af Niki Zimling som ny U19 træner og Dennis Pedersen i en stærk mentor-rolle for fremtiden har vi styrket vores set-up og fået en opsætning til fremtiden som vi er stolte af og har stor tiltro til, tilføjer Jesper Ørskov.

AGF U19 starter deres forår med en kamp mod Brøndby IF den 18. februar.