VI ÅBNER 2023 MED ET KLASSISK OPGØR

14.02.2023 09:48

Fredag gælder det kamp 91 mod AaB i 3F Superligaens historie.

Vi åbner foråret 2023 med et klassisk opgør i dansk fodbold, når vi gæster Aalborg på fredag den 17.2 til en kamp mod AaB i hvad der også er kendt som den jyske klassiker.

Vi har da også mødt AaB rigtig mange gange gennem tiderne. Alene i 3F Superligaen har vi 91 gange mødt AaB. Så det er et traditionsrigt og klassisk møde, der venter på et tæt besat stadion i Aalborg, hvor udebaneafsnittet for længst er udsolgt.

Vi kommer ind til kampen på en ottendeplads i ligaen med 22 point, mens værterne er nummer 11 med 14 point. Det seneste møde med AaB var i Aarhus i september sidste, hvor vi vandt 3-1.

Gense højdepunkter fra den kamp lige her >>>

Og generelt har vi i de senere år haft et godt tag på nordjyderne, som vi har vundet over de seneste to kampe og faktisk ”kun” har måtte trække os pointløse ud af en jysk klassiker fire gange set hen over de seneste 17 kampe. Den seneste kamp i Aalborg endte dog med en 2-0 sejr til nordjyderne, der hen over vinterpausen blandt andre har fået tilgang af den tidligere AGF-angriber, Niklas Helenius.

Vi kan tage til Aalborg med bevidstheden om, at de seneste 3F Superliga-kampe på udebane har været ok for os. Således har vi hentet fem point i de seneste tre udekampe og vi skal tilbage til den 2. oktober for at finde vores seneste nederlag væk fra Ceres Park, da det blev 1-0 til FC København i Parken.

Mål har der historisk set også været mange af i kampene mod AaB, hvor der er scoret 28 mål i de seneste ti kampe os i mellem. Lad os håbe på flere AGF-mål på fredag. Måske fra Patrick Mortensen, som historisk set har haft tur i den mod AaB. Det er således kun mod FC Midtjylland, at vores topscorer har scoret mere end mod fredagens modstander.

Som AaB har vi også savnet også en sejr i den sidste kamp før vinterpausen. så det er med garanti to sultne mandskaber, der efter en lang vinterpause løber på banen foran de mange tilskuere og et udsolgt udebaneafsnit i Aalborg på fredag kl. 19.

Man kan se mere om kampen og højdepunkter fra de seneste kampe mod AaB i vores gamecenter her.