SVENSK TESTMODSTAND I SPANIEN

09.02.2023 08:04

Fredag gælder det to testkampe på træningslejren i Spanien. Og her venter svensk modstand.

Når vi fredag spiller testkampe på træningslejren i Spanien bliver det mod to svenske modstandere og den 29. og 30. gang, at vi spiller mod et svensk hold.

Første gang vi mødte et svensk hold var AIK Stockholm, som vi i 1967 mødte i den daværende Intertoto Cup og senere også i UEFA Cup’en.

Senere har det primært været i testkampe, at vi har haft svensk modstand. Senest mod netop en af fredagens modstandere BK Häcken som vi mødte før vinterpausen, hvor vi spillede 1-1 på Ceres Park.

Også Malmø FF som udgør fredagens anden testmodstander, har vi spillet mod før i en træningskamp på Cypern i 2007 og senest i en testkamp i Malmø i 2016.

De to svenske hold er i Spanien for at gøre klar til en ny sæson i den bedste svenske række. Göteborg-klubben, Håcken blev i slutningen af 2022 svenske mestre for første gang nogensinde. Så det er altså et svensk tophold der venter drengene i Spanien.

Kampen bliver også et gensyn med den tidligere AGF-spiller, Tobias Sana, som skiftede til BK Häcken i 2022. Her gør han sig stadig gældende - i øvrigt sammen med danskeren Mikkel Rygaard.

Malmø FF har vundet det svenske mesterskab hele 22 gange, og har indenfor de seneste år 10 også deltaget i UEFA Champions League. Seneste deltagelse var så sent som i sidste sæson, hvor man dog røg ud i gruppespillet. I sidste sæson blev det dog kun til en 7. plads i den bedste svenske række. 

Vores seneste møde med Malmø var i 2016. Dengang blev det til et 2-0 nederlag i en træningskamp i det svenske. Denne gang er det under sydligere himmelstrøg, men som vejrudsigten ser ud i det spanske bliver det ikke nødvendigvis i meget højere temperaturer end derhjemme.

Det er muligt at følge kampen mod BK Häcken på et livestream på AGF TV og her på AGF.dk.