FREDAGSFODBOLD: AC HORSENS KOMMER PÅ BESØG

28.02.2023 12:47

Det er længe siden Den Gule Fare senest var i Ceres Park. Fredag kommer AC Horsens igen til byen.

Det er efterhånden længe siden, at vi senest mødte AC Horsens i Ceres Park i Superligaen. Det var nemlig helt tilbage i oktober 2020, hvor det blev til en 3-0 sejr.

Kort efter - i december vandt vi så 1-0 over AC Horsens i Pokalturneringen på et mål af Frederik Tingager, der jo også kom på tavlen i søndags.

Siden har vi spillet to gange på udebane mod ”Den Gule Fare” i 3F Superligaen, men på fredag kommer AC Horsens igen til Aarhus, når vi mødes i 3F Superligaens Runde 20 om vigtige point i jagten på en plads i top seks.

AC Horsens kommer til Aarhus efter et 0-3 nederlag på hjemmebane til Viborg FF i seneste runde, mens vi som bekendt spillede 1-1 mod Silkeborg i vores seneste kamp, og vi kan tage ind til kampen velvidende, at vi blot har tabt en enkelt kamp siden oktober sidste år.

Også AC Horsens har vi i de senere år haft rimelig godt styr på. Således har vi vundet seks af de seneste ti kampe, mens Horsens har vundet tre og vi altså har delt en enkelt gang.

Hjemme i Aarhus har vi vundet de seneste tre kampe mod AC Horsens og kan altså tage vores fjerde sejr på stribe på fredag.

Seneste sejr i Aarhus i ligaen var som nævnt på 3-0. Set hen over de seneste ti liga-kampe har vi scoret 20 mål mod AC Horsens. Nogen af dem har Patrick Mortensen stået bag. I alt har Mortensen scoret fem mål mod AC Horsens i AGF-trøjen. Og det er da også vores anfører, som scorede det seneste AGF-mål mellem de to hold, da vi senest mødtes i Horsens på udebane den 26. august sidste år i 3F Superligaens Runde syv.

Defensivt kommer vi ind til kampen med den højeste procent af vundne tacklinger i ligaen. Nemlig 65 %, mens AC Horsens har den laveste procent på den defensive markør i hele ligaen. Og vores gæster på søndag har da også indkasseret 30 mål i denne sæson indtil nu, mens der står 19 ud for indkasseret mål for vores vedkommende.

AC Horsens kommer til Aarhus om nummer 10 med 22 point, mens vi er nummer syv med 26 point og kan altså med en sejr tage et fint skridt væk fra fredagens modstander ligaen og hoppe tilbage i top seks inden rundens resterende kampe.

Så kom i Ceres Park og bak gutterne op. Støtten fra lægterne er uvurderlig for holdet i jagten på en sejr. Så tag familien og venner under armen og kom i Kongelunden fredag aften. Kampen starter kl. 19 og AL Bank Fanzonen åbner op for weekenden kl. 17.

Der er billetter via linket herunder.

Og her i vores gamecenter man dykke ned i mere statistik på kampen og se højdepunkter fra de sidste ti kampe.