DELER I LOKALOPGØRET: 1-1 MOD SILKEBORG IF

26.02.2023 20:08

En ærgerlig udligning i overtiden betød, at vi søndag aften måtte nøjes med et point i lokalopgøret mod Silkeborg IF.

I dag var det tid til årets første 3F Superliga-kamp i Ceres Park, da Silkeborg IF var på besøg til lokalopgør.

Efter vores sejr i årets første runde i Aalborg skulle vi forsøge at følge op med flere point, mens gæsterne var på jagt efter deres første sejr i 2023, da de tabte deres forårspremiere.

Vi måtte i dag stille op uden en sygdomsramt Mikael Anderson, der scorede sejrsmålet i seneste runde. Men vi har heldigvis andre gode kræfter i truppen og i hans sted spillede Kevin Yakob. Ellers var der genvalg til det hold, som sidste fredag vandt premieren i Aalborg.

Her i blandt Sigurd Haugen som i starten af kampen i dag kom fint igennem foran mål til vores første chance, men desværre til en offside.

Ellers var det gæsterne fra Søhøjlandet som var mest på bolden i kampens første fase. Og de forsøgte ofte at spille sig farlige med korte pasninger. Men vi var vågen og stod med vanlig soliditet i forsvaret, og efter et lille kvarters tid var det vores tur til at presse på i en god periode - uden dog vi fik skabt de helt store chancer.

Så var gæsterne lidt mere farlige i første halvleg, hvor SIF fik spillet sig til nogen ganske giftige situationer og fik sat et par afslutninger ind på os. Men enten klarede Hansen i vores mål eller også kunne han se bolden gå forbi sit mål.

I den anden ende havde vi vanskeligheder ved at få skabt de helt store muligheder for mål. Trods stor ihærdighed fra de to forreste og midtbanen lykkes det ikke at sætte os op til store chancer i første halvleg.

I hvert fald ikke i åbent spil, for efter 36 minutter fik vi et hjørnespark. Og her steg Frederik Tingager til vejrs og bragte os foran med et hovedstød. Ganske passende, da forsvareren indtil da havde spillet en brandkamp i sin defensiv.

Flere mål kom der ikke i første periode og vi kunne derfor gå til pause foran med en enkelt.

Anden omgang startede med en god aktion fra Kevin Yakob som tog et træk på tværs af banen og fandt Haugen i feltet. Men desværre ingen gevinst af en ellers god situation.

Ellers var det gæsterne som skulle frem på banen i jagten på en udligning, og Silkeborg pressede da også på med masser af boldbesiddelse og offensivt spil og pres mod vores mål. Men vi har Jesper Hansen og efter 55 minutter måtte vores målmand ud i en flot redning for at holde nullet og dermed vores føring.

Og i det hele taget fik vores forsvar nok at se til efter en times spil, hvor gæsterne pressede voldsomt på for udligningen, og hvor vi omvendt havde svært ved få etableret et pres.

Efter fire udskiftninger mellem 65 og 75 minut fik vi lidt bedre fat igen, men Silkeborg var fortsat truende mod vores mål og til tider holdt Ceres Park vejret, når det for alvor pressede til. Som for eksempel, da gæsterne efter 77 minutter spillede sig igennem. Men igen mødte afslutningen Jesper Hansens hænder.

Et mål mere til århusianerne havde på dette tidspunkt været rart for størstedelen af de i dag 11.500 fremmødte som dannede en flot ramme om årets første 3F Superligakamp i Aarhus. Men det gik lige modsat, da Silkeborg IF til sidst fik udbytte af et stigende pres og kunne udligne sent inde i kampen. Ja, faktisk i kampens overtid, da Tonni Adamsen fik sneget bolden forbi Jesper Hansen til kampens slutstilling; 1-1.

En tung skæbne for gutterne, som var begyndt at kunne øjne tre point i horisonten efter en kamp, hvor vi sled med dele af spillet, men arbejdede hårdt for sejren.

Med dagens resultat ligger vi på 6. pladsen i 3F Superligaen med 26 point.

Næste kamp er allerede på fredag den 3. marts, hvor vi tager imod AC Horsens. Det er igen i Ceres Park kl. 19. Køb billet til den kampe her >>>