AGF OG VATANSPOR SAMLER IND TIL JORDSKÆLVSOFRE

13.02.2023 12:16

Vatanspor og AGF er gået sammen om at rejse midler til nødhjælp til Tyrkiet og Syrien.

Tyrkiet og Syrien blev for en uge siden ramt af et kraftigt jordskælv, der indtil nu har krævet mere end 33.000 dødsofre. Redningsarbejdet foregår stadig og imens er millioner påvirket og har brug for hjælp. Mennesker ramt af jordskælvet må sove på gaden i en tid, hvor der kan være frostgrader om natten. Så anstrengelserne for at hjælpe er lige nu på sit højeste.

Nu går AGF sammen med samarbejdsklubben Vatanspor om at samle ind til jordskælvsofrene og hjælpearbejdet. Vatanspor har stærke tyrkiske rødder, og siden Aarhus-klubben sidste år mødte AGF i Pokalturneringen, har de to klubber bevaret et stærkt venskab. Blandt andet står Vatanspor nu for salg af Kebab ved AGF’s hjemmekampe.

Og netop den populære Kebab bliver en del af indsamlingen, når AGF og Vatanspor donerer al omsætningen fra salget af Kebab ved AGF’s første hjemmekamp den 26. februar. Kommer man ikke til kampen eller spiser man ikke kebab, kan man i stedet på kampdagen støtte indsamlingen ved at købe en ”virtuel” kebab.

Derudover donerer AGF en signeret kamp-trøje fra forårspremierekampen mod AaB på fredag den 17. februar. Også Vatanspor sætter en kamptrøje på højkant - en trøje fra pokalkampen mod AGF den 1.9 2022. Begge trøjer broderes med et tyrkisk og syrisk flag og sættes på auktion til fordel for indsamlingen umiddelbart efter AGF’s 3F Superliga-kamp mod AaB den 17. februar.

- Alle i Vatanspor er meget berørte af jordskælvet og flere har familiemedlemmer eller venner i området. Så det varmer os meget, at AGF ønsker at hjælpe. Sammen kan vi sætte fokus på at få samlet midler ind som vi kan sende videre til hjælpearbejdet og vi håber, at mange vil støtte op om vores indsamling, siger Galip Kara fra Vatanspors bestyrelse.

- Sammen med vores gode venner fra Vatanspor vil vi gerne bidrage til, at vi her i Aarhus kan samle midler ind til katastrofen i Tyrkiet og Syrien. For hvad der sker langt væk, påvirker også mennesker her i byen. Og sammen med Vatanspor kan vi forhåbentlig være med til at få samlet ind til hjælpearbejdet i forbindelse med det forfærdelige jordskælv, siger CSR- og bæredygtighedsansvarlig i AGF, Sine Hausner.

Beløbet som AGF og Vatanspor indsamler vil gå ubeskåret til den tyrkiske NGO; AHBAP som arbejder i de ramte områder i Tyrkiet og til Folkekirkens Nødhjælp, som i forvejen er til stede i Syrien og i fuld gang med hjælpearbejdet.

- Vi er i gang med at uddele mad, hygiejneartikler, tæpper og madrasser, så de mennesker, der mistet deres hjem, kan holde varmen i kirker og skoler, hvor de nu bor. I dag er det en uge siden, jordskælvet ramte, og behovet for hjælp er enormt. Derfor er vi meget taknemmelige for, at indtægterne fra dette flotte initiativ fra AGF og Vatanspor kan gå til mere nødhjælp til de overlevende, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.