KLASSISK OPGØR VENTER I POKALEN

06.12.2023 07:39

Trods mange store kampe er det blot fjerde kamp i Pokalturneringen mod Brøndby IF, når vi mødes på torsdag.

Torsdag aften gælder det en pokal-udgave af det klassiske opgør mod Brøndby IF, når vi spiller den første kvartfinale af to. Der er på Ceres Park kl. 18, hvor vi forventer over 10.000 på lægterne. Kom og vær med til årets sidste hjemmekamp. Der er billetter lige her.



Det kun det fjerde møde med Brøndby IF i Pokalturneringen. Og vi har aldrig mødt Brøndby i de indledende kampe. Kun i to finaler. Henholdsvis i 1988 og i 1996, hvor vi vandt dem begge i Parken i København.  

I år er Brøndby IF kommet til kvartfinalen ved at vinde over HIK og Randers FC, mens vi som bekendt vandt over Nykøbing FC og senest Ishøj IF. 

Det er ikke så længe siden, vi mødte Brøndby IF i 3F Superligaen, hvor det blev til 1-1 på deres bane. Det var kamp nummer 94 i Superligaen mellem AGF og Brøndby. Og generelt har vi spillet en del uafgjort i klassikeren i de senere år med seks X'er siden foråret 2021.



AGF og Brøndby mødte første gang hinanden i den bedste danske fodboldrække den 4. april 1982. Foran 10.000 tilskuere på Aarhus Stadion vandt vi 1-0. Senere lå de to klubber og kæmpede om mesterskabet i flere sæsoner, hvor Brøndby vandt i 1985, mens AGF vandt i 1986 og Brøndby igen i 1987, og fra Brøndby IF’s oprykning i 1982 og i seks sæsoner frem sluttede begge klubber hvert år i top fire.



I samme periode mødtes de to klubber altså også to gange i pokalturneringen. I finalen i 1988 scorede Lars Lundkvist scorede sejrsmålet til århusianerne i den forlængede spilletid, mens det blev til en 2-0 sejr i finalen i 1996 på mål af Peter Degn og Stig Tøfting. 



Med kamp 94 mellem de to klubber i seneste superliga-kamp overhalede Brøndby IF AaB, når det kommer til hvilket hold, vi har mødt oftest i toppen af dansk fodbold. Samlet set har Brøndby taget sejren med i 49 af de kampe, mens 22 kampe er endt med AGF-sejr og 23 kampe er endt uafgjort.


Begge hold er ubesejret i deres seneste kamp, hvor gæsterne vandt 4-0 hjemme over Hvidovre IF, mens vi vandt 2-1 over FC København.

Skal vi skabe os et godt udgangspunkt inden returkampen, kræver det mål og måske de kommer fra Patrick Mortensen, der synes næsten altid at score mod Brøndby IF. Vores anfører scorede således vores seneste mål i Brøndby og har scoret mod Brøndby i 2019, 2020, 2022 og 2023. Og Brøndby IF er også den modstander, som Patrick Mortensen har været involveret i flest mål mod – nemlig 10 - otte scoringer og to assists - det kommer ud til at lige omkring ti procent af alle Patrick Mortensens mål for AGF er sat ind mod søndagens modstander. 


Lad os bare få nogen flere mål på mandag. Fra Bech, Mortensen, Serra eller en af de andre AGF'ere som løber på hjemmebanen mod Brøndby IF i morgen aften kl. 18.

Find din billet i linket herunder.