FØRSTE STIK TIL AARHUS I KVARTFINALEN

07.12.2023 20:57

Med en 2-0 sejr torsdag hjemme over Brøndby skabte vi os selv et godt udgangspunkt inden returopgøret på søndag.

Torsdag aften stod sæsonens sidste hjemmekamp, da vi var værter for Brøndby IF i den første af to kvartfinaler i Oddset Pokalen.

I den kun fjerde pokal-kamp i historien mod Brøndby, skulle vi ud og se om vi kunne skabe os et godt udgangspunkt inden returopgøret på udebane på søndag. Og allerede fra kampens start fik vi presset gæsterne godt tilbage og var ved at skabe flere gode muligheder for et mål til Aarhus.

Blandt andet kom Mikael Anderson - som i dag var tilbage oven på en lille skadespause – godt igennem på kanten, mens hans indlæg gik snært forbi en AGF’er foran Brøndbys mål. Også Felix Beijmo kom til et hovedstød i en god AGF-start på kampen, hvor et par hjørnespark til hjemmeholdet efter ni minutter også vakte problemer for gæsterne.  

Efter 15 minutter kom Brøndby til deres første chance - og den var stor. Men heldigvis for os gik afslutningen over mål. Det var tegn på, at gæsterne begyndte at æde sig mere ind i opgøret. Dog uden de helt store chancer, men spillet blev lidt mere fordelt. 

Næste chance kom vi dog til, da Anderson kom igennem, mens hans forsøg gik snært forbi mål. Også Frederik Brandhof forsøgte sig efter den halve time, men uden held. 

I søndags fik vi scoret vores mål efter hjørnespark. Og også i dag var vi nærgående på sparket fra siden, men uden at få udbytte af dem før få minutter før pausen, hvor Janni Serra kom først på et nedfald og flot bankede bolden i kassen til en fortjent føring til os. 

Kort efter troede mange på Ceres Park, der var straffespark, da en Brøndby-spiller ramte bolden med hånden i eget felt. Men det blev ikke dømt og da kampen blev afviklet uden VAR - som først kommer i semifinalerne i Oddsetpokalen - blev der ikke dømt straffespark til stor frustration for spillere og fans på Ceres Park, og pausen kom ved stillingen 1-0. 

2. halvleg 
På samme dato som i dag i 2020 vandt vi 3-1 foran Brøndby IF foran blot 300 tilskuere i en corona-ramt sæson. I dag var der mange flere tilskuere på et velbesøgt Ceres Park, som kunne se gæsterne komme jagtende ud fra pausen.

Men ikke mere end vi fortsat var i kontrol og stadig skabte os muligheder. Efter en god times tid fik vi et frispark oppe på Brøndbys banehalvdel. Gift Links sendte kuglen indover og fandt som før i denne sæson Frederik Tingager, der uimodståeligt headede bolden i kassen til en 2-0 føring på sit andet mål i to kampe.

Den føring vækkede gæsterne som nu skulle jagte endnu mere med tanke på at holde deres muligheder åbne i returkampen. Og efter 70 minutter fik de da også bolden ind i vores mål. Men der var tydelig offside i situationen.

En trible-udskiftning efter 75 minutter gav friske kræfter til hjemmeholdet. Men det udlignede gæsterne nu med deres egne udskiftninger i jagten på mål. Hen mod kampens spændende slutning virkede vi i kontrol og velindstillet på Brøndbys hurtige folk i front. 

Så tiden løb ud og vi kunne glæde os over en 2-0 sejr, der giver et godt udgangspunkt inden returkampen.

Der er returkamp i Brøndby på søndag kl. 15.30, hvor det skal afgøres, hvem der tager semifinale-pladsen. Tager man med, så find din billet på AGF.dk lige her >>>

AGF vs. BIF / Kvartfinale i Oddset Pokalen / Ceres Park / 7.12 2023
2-0 (1-0)
43’ 1-0: Janni Serra
68’ 2-0: Frederik Tingager

Advarsler:
AGF: Nicolai Poulsen
BIF: Daniel Wass

MoM: Frederik Tingager

Tilskuere: 9.869

AGF:
Bailey Peacock Farrel, Tobias Mølgaard (43’ Mikael Akoto), Frederik Tingager, Felix Beijmo, Gift Links (75’ Eric Kahl), Jacob Andersen, Nicolai Poulsen, Mikael Anderson (75’ Mathias Sauer), Frederik Brandhof, Tobias Bech (60’ Patrick Mortensen) og Janni Serra (75’ Magnus Knudsen)