AGF KVINDEFODBOLD: SOFIE BLOCH INDSTILLER KARRIEREN

18.12.2023 11:25

Sofie Bloch har scoret det sidste mål i den hvide trøje.


Efteråret sidste kamp for AGF Kvindefodbold - en 2-2 kamp mod Fortuna Hjørring - blev også Sofie Blochs sidste kamp.

Den 32-årige angriber indstiller således sin aktive karriere efter næsten 100 kampe i den hvide trøje. 



Udover AGF har Sofie Bloch også spillet for Genoa i Italien, Brøndby IF og Sandviken, og hun har siden 2013 også været en del af moderklubberne for AGF Kvindefodbold, VSK Aarhus, da de hed Skovbakken og Vejlby IK. Her startede hun sin seniorkarriere efter tre år med collegefodbold i USA.

Dermed slutter hun i Aarhus, hvor det hele startede. Og det var da også med vemod af Sofie Bloch spillede sin sidste kamp i lørdags.



- Det er overvældende. Jeg har forberedt det i et stykke tid og har glædet mig til at spille min sidste kamp. Det er en rørende dag, som vækker mange minder. Jeg har spillet fodbold i 28 år og som professionel hele mit voksne liv. Så det har fyldt utrolig meget i mit liv og i min hverdag. 



- Men nu er det tid. Jeg har været gennem fem knæoperationer og er tidligere blev kaldt fodboldinvalid af lægerne, men har altid kæmpet mig tilbage. Det har jeg nu gjort og jeg er glad for, at jeg selv har kunne vælge, hvornår jeg vil sige stop. Og det gør jeg nu. Jeg er et godt sted i mit liv med en civil karriere og jeg kan samtidig aflevere AGF et godt sted. Så det er tid nu til at sige stop, siger Sofie Block, der har været med siden lanceringen af AGF Kvindefodbold i 2020. 



For et år siden tog hun dog til italienske Genoa, hvor hun spillede i foråret 2023 før hun vendte hjem til Aarhus igen, hvor hun har været en del AGF Kvindefodbold i efteråret og igen har fundet sig i målscorerens rolle på både Ceres Park og Vejlby Stadion.

Og Sofie Bloch er glad for at kunne aflevere sin klub i medaljeslutspillet som AGF Kvindefodbold tager hul på til foråret.



- Det har hele tiden været drømmen at kunne aflevere AGF i top seks. Det har været vores mål siden starten i 20220, hvor jeg var med til at starte projektet. Så der er ikke noget bedre tidspunkt for mig til at stoppe end nu.



- Jeg er stolt, glad og meget taknemmelig for alt, jeg har oplevet med fodbolden og jeg kommer til at savne alle mine dejlige holdkammerater og klubben AGF er et spændende og rart sted at være, hvor vi har en stærk kultur. Vi har et godt sammenhold og kvindefodbolden rykker sig i klubben.



- Jeg har haft en fantastisk tid i AGF, som er et virkelig fedt projekt. Vi har udviklet os meget som klub og som hold siden starten, og jeg er stolt af, at ha’ været en del af AGF Kvindefodbold, lyder det fra Bloch. 


Senere på ugen kan man se et længere afskedsinterview med Sofie Bloch på AGF TV.

Sofie Bloch Jørgensen (f. 23. august 1991)


Opvokset i Oksbøl i Sydvestjylland 

Har spillet ungdomsfodbold i Oksbøl, Varde IF og Lindsey Wilson College & Union College (USA)

Seniorkarriere i Vejlby IK, IK Skovbakken, Brøndby IF, IL Sandviken (Norge), VSK Aarhus, Genoa og AGF



Kampe for U19-landsholdet, U23-landsholdet og været til træningssamlinger for A-landsholdet



Har vundet guld i Gjensidige Kvindeligaen og pokalturneringen med Brøndby IF, sølv med IL Sandviken i Norge og bronze med VSK Aarhus i Danmark. 

Arbejder ved siden af fodbolden hos hummel