LOKALOPGØR MED MÅL I VENTER PÅ SØNDAG

12.08.2023 06:48

Snart gælder det Silkeborg IF på Ceres Park. Det er ofte kampe med mål i. Vi ser her nærmere på lokalopgøret, der starter søndag kl. 18.

Søndag kl. 18 gælder det lokalopgøret mod Silkeborg IF, der kommer til Ceres Park. Her dækker vi op til en ny fodboldfest. Skynd dig at få fat i din billet til kampen lige her.

Det er anden gang i 2023, vi møder SIF i Ceres Park efter vi tilbage i februar spillede 1-1, hvor det århusianske mål blev sat ind af Frederik Tingager og vi måtte se gæsterne udligne sent i kampen.

Kampen på søndag er det 72’ende møde mellem AGF og Silkeborg IF i 3F Superligaens historie. Historisk set er det gæsterne, der har overhånden med 35 sejre mod vores 18 i de sidste 30 års fodboldhistorie, mens det i nyere tid er helt lige mellem de to mandskaber.

Set hen over de seneste ti kampe har vi således vundet fire kampe hver og altså spillet to uafgjorte. Det er ellers ikke noget, vi plejer at gøre i lokalopgøret. De to uafgjorte kampe er lige så mange som i de seneste 16 kampe før det.  

Men hjemme i Aarhus har vi bøvlet lidt med silkeborgenserne og vi skal tilbage til 2018 for at finde den seneste sejr i Ceres Park i en periode, hvor vi vandt tre kampe mod SIF på stribe.

Blandt andet en storsejr på 5-2 på JYSK Park i Silkeborg, som SIF'erne så svarede igen på med en sejr på 3-4 foran mere end 20.000 tilskuere på Ceres Park.

Nyd et gensyn med nogen af kampen på AGF TV >>>

Silkeborg IF kommer ind til kampen oven på en 2-1 sejr hjemme over Vejle Boldklub og ligger 9’er i 3F Superligaen med tre point efter de første tre kampe, mens vi er nummer tre efter vores sejr i Hvidovre forleden.

Det blev i Hvidovre i øvrigt til endnu et clean sheet til samlingen og vi har i 2023 allerede noteret os ni clean sheets. Klarer vi, at holde SIF fra mål på søndag, vil det være første gang nogensinde, at vi når 10 clean sheets allerede i august på et kalenderår.

Men det bliver svært. For Silkeborg IF har scoret i de sidste seks kampe de har mødt os i Aarhus. Så det skal vi ha’ stoppet. Til gengæld scorer vi også næsten altid mod Silkeborg i Ceres Park. Så lad os søndag nøjes med mål til hjemmeholdet.

Sandsynligheden tilsiger i hvert fald mål. Kun seks gange siden 1991 er en kamp mellem Silkeborg IF og AGF endt uden mål - og kun to gang har vi spillet mod hinanden i Aarhus uden der er scoret af nogen af holdene. I de sidste 10 kampe er der i alt blevet scoret 33 mål. Alene i to af de kampe er der scoret 14 mål.

Måske der kommer mål fra Patrick Mortensen. Med sit mål i sejren i Hvidovre har han nu scoret i seks forskellige sæsoner for AGF – og det er mere end nogen anden spiller i de sidste 15 år. Han er nu oppe på 64 Superliga-mål for AGF - herunder tre mod søndagens modstander. Lad os da bare runde det pænt op til 65 på søndag.

Med nederlaget til FC Nordsjælland tidligere på sæsonen fik vi slået en ridse i en ellers flot ubesejret hjemmestatistik for 2023.

Men med to sejre siden har vi slået flot tilbage, så lad os fortsætte den gode stime sammen på søndag. Kom i Ceres Park til det spændende lokalopgør mod Silkeborg IF. Der er kampstart kl. 18. AL Bank Fanzonen åbner kl. 15. Find din billet via linket herunder.