DRAMATISK DELER I LOKALOPGØR

Foto: Matti Kronborg — 13.08.2023 17:12

Søndag var vi på vej mod en sejr i lokalopgøret mod Silkeborg IF. Men måtte efter en meget dramatisk slutning nøjes med det ene point.

Søndag aften dannede Kongelunden ramme om det klassiske lokalopgør mod Silkeborg IF. I den 72’ende Superliga-kamp mellem AGF og SIF skulle vi ud og fortsætte den gode stime med to sejre i de to seneste kampe.

Og vi kom også frisk ud til kampen og fik erobret os et hjørnespark efter få minutter. Dog uden at konvertere det til noget. Kort efter var Mikael Anderson på spil med en afslutning fra en spids vinkel, der gik lige forbi gæsternes mål.

Men gæsterne ville også være med og Silkeborg forsøgte flere gange at spille sig igennem vores felt med små hurtige afleveringer, men hver gang fik vi afværget.

Efter et lille kvarter var det lige ved, at Silkeborg IF ikke fik afværget, da vi var tæt på at få en løs bold i mål efter et godt hjørnespark. Men gæsterne slap med skrækken.

Det samme gjorde vi, da SIF var ved at komme igennem på en omstilling, vi måtte give et hjørnespark på. Men Mortensen headede som vanligt stærkt væk.

Det var to hold, der begge til tider pressede aggressivt og højt, hvilket gav en del duelspil midt på banen og en kamp, der bød på muligheder til begge hold. For eksempel var Nicolai Poulsen ved at komme til en rigtig fin mulighed, da han erobrede tæt på SIF’s-felt, men gæsterne fik ryddet op i situationen.  

Hen mod pausen blev kampen lidt mere låst og begge hold stod godt i defensiven. Vi havde bolden en del og forsøgte at lirke Silkeborgs defensiv op, men uden det lykkes at tilspille os store chancer. Mølgaard fik på et tidspunkt muligheden fra kanten af feltet, men hans forsøg gik over mål. Også Knudsen og Poulsen var sidst i halvlegen ved at få skabt en fin chance efter også godt sammenspil.

Modsat lurede de hurtige spillere fra Søhøjlandet hele tiden på omstillinger, hvor de til tider var ubehagelige farlige.

Kort inden pausen kom Anderson flot igennem i vores venstre side og fandt Patrick Mortensen foran Silkeborgs mål. Og vores anfører gjorde det han gør bedst. Nemlig score. Så ikke ufortjent gik vi til pausen foran med en

2. halvleg
Anden omgang startede med en ny stor AGF chance. Igen efter godt forarbejde af Anderson, som igen fandt Mortensen. Men ak - hans ellers flotte stilrene hovedstød ramte overliggeren. Men så var vi da i gang.

Silkeborg overtog lidt af boldbesiddelsen i anden halvlegs begyndelse, men det var os med de bedste muligheder. Først Poulsen efter en times tid, da han skød på mål efter et hjørnespark, men hans forsøg blev reddet. Det samme måtte Felix Beijmo se, da han fik flot afsluttet kort efter.

Gæsterne skulle jagte og det førte dem til visse muligheder, men hver gang stod vores defensiv stærk og fik ryddet op, når de røde kom tæt på.

Så de fleste af de over 10.000 på Ceres Park håbede på et AGF-mål mere. Nogen kunne sikkert huske i februar, da dagens gæster fik udlignet en AGF-føring i overtiden. Skulle de nerver i ro, krævede det et mål mere fra gutterne. Måske fra Anderson, som igen dag arbejdede ihærdigt fra sin kant og skabte flere muligheder eller selv kom tæt på målet – når der da ikke lige blev lavet frispark på ham. Og Anderson blev da også ganske fortjent kåret til dagens man of the match og skulle til sidst i kampen få en hovedrolle.

Det var dog Mikkel Duelund som kom til den næste chance, da Mølgaard fandt ham i feltet. Men hans forsøg gik lige over mål.

Kort efter var Duelund igen på spil og blev nedlagt i feltet. Klart straffe troede hele Ceres Park. Men trods et gennemsyn i VAR blev det ikke dømt.

I de efterfølgende frustrationer så Silkeborg IF sit snit til at udligne - til trods for, at de ikke var kommet til så meget. Men i fodboldspiller vi med ikke fortjent, for i overtiden gjorde den tidligere AGF'er Søren Tengstedt det onde og scorede igen.

Og så var SIF foran. Men til allersidst i overtiden fik vi chancen for det ene point alligevel. Et straffespark blev dømt til os. Først skød Janni Serra fra 11 meter, men Silkeborgs målmand var gået for tidligt. Og så var der omspark. Her var Mikael Anderson kølig og kunne udligne. Lige efter blev der fløjtet af og vi fik altså det ene point i den kamp, hvor vi følte, vi skulle ha' haft alle tre.

Næste kamp er på udebane i Odense søndag den 20.8 kl. 20, hvorefter vi spiller hjemme igen den 27.8 mod Lyngby. Find billet til den kamp her.

AGF vs. Silkeborg IF / Ceres Park / 3F Superliga runde 4 / 13.8 2023
2-2 (1-0)
43’ 1-0: Patrick Mortensen  
90' 1-1: Alexander Lind
90+4' 1-2 Søren Tengstedt
90+12' 2-2 Mikael Anderson (str.)

Advarsler:
AGF: TK, Poulsen, Rösler, Anderson
SIF: Salquist, Adamsen, Thordarson

MoM: Mikael Anderson

Tilskuere: 10.773

AGF
Baily Peacock-Farrel, Eric Kahl, Frederik Tingager, Thomas T. Kristensen, Tobias Mølgaard, Felix Beijmo (89’ Mikael Akoto), Nicolai Poulsen, Magnus Knudsen, Mikael Anderson, Tobias Bech (62’ Mikke Duelund), Patrick Mortensen (70’ Janni Serra)