INTET UDBYTTE AF STÆRK AGF-INDSATS I BRØNDBY

Trods flot AGF-spil i Brøndby måtte vi søndag aften erkende årets første nederlag.

Søndag aften var det klassikertid på Brøndby Stadion. Brøndby IF mod AGF i 3F Superligaens mesterskabsspil. Og lige som en klassiker skal gøre, så startede løjerne med bulder og brag, og to hold, der gik til hinanden og forsøgte at sætte sig på kampen.

Vi fik sat meget godt spil sammen i kampens indledning, mens Brøndby IF mere truede os på et par standardsituationer - blandt andet hjørnespark. Men med vores gode defensiv havde vi styr på værterne i kampens indledning.

I den anden ende fik blandt andre Anderson og Yakob skabt flere gode situationer for os, hvor vi fik presset Brøndby godt tilbage. På den af de situationer fik vi et hjørnespark, hvor Nicolai Poulsen kom i centrum, da der øjensynligt blev begået straffespark mod Poulsen, som i dag var tilbage på midtbanen efter udstået karantæne. Men dommerens fløjte var tavs.

Kort efter lavede Patrick Mortensen en god aktion, da Mølgaard fandt ham i BIF’s felt, hvor han akrobatisk fik afsluttet, men desværre lige på Hermansen i Brøndby-målet.

Endnu en gang var et udebaneafsnit fyldt med en stor delegation af AGF’ere, der utrætteligt sang og heppede gutterne frem. De mange fremmødte fik en fin indledning at se, hvor AGF’erne sat på det meste. Men efterhånd fik hjemmeholdet ædt sig ind i opgøret og fik også tilspillet sig til chancer.

Så det bølgede frem og tilbage i de sidste 20-25 minutter af første omgang, hvor begge hold var ivrige efter at komme frem. Desværre for os fik Brøndby først gevinst af det, da Sebastian Sebulonsen efter 37 minutter kunne skyde bolden i målet, da bolden endte tilfældigt hos ham efter et Brøndby-pres.

Det lykkes os ikke at svare tilbage på scoringen inden pausen og måtte derfor gå i omklædningsrummet bagud med en - trods vi gjorde mange ting rigtige i 1. halvleg, hvor især presspillet i perioder fungerede rigtig godt.

Anden omgang startede med et rigtig fint AGF-angreb, hvor bolden til sidst endte hos Mortensen foran mål, men hans forsøg blev desværre reddet.

Som i første halvleg startede vi også rigtig fint ud i anden omgang. Et fortsat godt pres gav flere chancer, men vi fik ikke belønningen i dag.

Også i det etablerede spil fik vi spillet os frem til store chancer. Men enten var skarpheden ikke med os eller også reddede Mads Hermansen i Brøndby-målet sit hold, og der var nok mange på Brøndby Stadion i dag, der mente, at et AGF-mål på dette tidspunkt ikke havde været ufortjent. Men ind ville kuglen altså ikke.

Og efterhånden fik hjemmeholdet igen etableret sig mere i kampen efter vores ellers rigtig fine indledning på 2. halvleg. Blandt andre forsøgte Daniel Wass sig fra distancen, men hans forsøg gik forbi Hansens mål.

En trible-indskiftning efter 65 minutter gav friske kræfter på AGF-holdet, som fortsatte med at jagte det udlignende mål. Og efter 70 minutter kom vi tæt på efter endnu et godt opspil, men igen fik BIF blokeret tæt under mål.

Og sådan var billedet faktisk det meste af anden halvleg: AGF’erne med stærkt pres, til tider rigtig godt fodbold og en del chancer. Men ind over Brøndbys målstreg ville bolden altså ikke. Og til sidst løb uret tør for tid og vi må erkende det første nederlag i 2023 og hjemmeholdet kunne ånde lettet op.

Med dagens resultat befinder vi os fortsat på fjerdepladsen i 3F Superligaen. Næste kamp er storkampen mellem landets to største byer, når vi møder FC København på Ceres Park søndag den 23. april kl. 18. Find billetter her >>>>

Brøndby IF vs. AGF / 3F Superligaen / Mesterskabsspillet runde 3 / Brøndby Stadion
1-0 (1-0)
37’ 1-0: Sebastian Sebulonsen

Tilskuere: 16.130