FLOT SEJR I FARUM

30.04.2023 18:59

Det blev søndag til en 1-0 sejr over FC Nordsjælland.

Søndag aften var vi tilbage på kunstgræsset på Right to Dream Park i Farum til kamp fem i slutspillet i 3F Superligaen. FC Nordsjælland tog i mod og der var vigtige point på spil i mesterskabsspillet for begge hold.

Foran et velbesøgt - og meget smukt udebaneafsnit, der tog flot mod spillerne, da de løb på banen, var det værterne, som kom til kampens første chance, men Hansen reddede flot i vores mål.

Vi måtte i dag stille op uden Felix Beijmo på kanten, da vores stærke svensker var ude med karantæne. I stedet var Gift Links rykket over på højrekanten og Eric Kahl tog sig af vores venstre side. Og begge kanter viste frisk og aggressivt spil fra starten af kampen, hvor Kahl et par gange fik stjålet bolden til en omstilling.

Efter et kvarters tid, hvor værterne var friske og fik presset os i bund med hurtigt spil fik vi mere fat i spillet og kom til et par gode muligheder efter godt AGF-opspil på den hurtige bane, som jo mest er til fordel for hjemmeholdet.

Men efter tyve minutters tid var det os, der udnyttede underlaget til kvikt spil, hvor Duelund flot fandt Mikael Anderson i FCN’s felt og Anderson kunne sikkert score til en ikke helt ufortjent føring på dette tidspunkt til gæsterne som var kommet godt ind i kampen efter en stærk FCN-start.

Jesper Hansen måtte dog stadig på arbejde i vores mål, når FCN fortsat kom til chancer og efter en god halv times tid redde han flot et farligt skud og holdte os foran i kampen. En stilling, der holdt til pausen efter en flot første halvleg af gutterne.

2. halvleg
Værterne er stærke hjemme og vi skal helt tilbage til oktober sidste år for at finde deres seneste pointtab i Farum. Det var os, som den gang brød den stime, og igen i dag bød vi FCN op til kamp efter den gode første halvleg.

Anden omgang startede ud med et målsøgende hjemmehold, som virkelig kan flytte bolden hurtigt, når de sætter sig for det. Men vi stod fint i mod og kom hurtigt frem til et par gode muligheder. Blandt andre til Mikkel Duelund som fik afsluttet, men måtte se sit ellers gode forsøg reddet af FCN’s målmand.

Kort efter var det Yann Bisseck som trykkede flot af, men her lige forbi mål. Samme retning to bolden heldigvis kort efter, da en fejl i AGF-forsvaret gav en stor chance til hjemmeholdet. Men heldigvis for os gik afslutningen altså forbi mål.

Vi var dog på dette tidspunkt i anden halvleg presset af et ivrigt hjemmehold, der jagtede udligningen og det var alle mand på dæk i vores hårdt kæmpende forsvar mod en rød bølge fra hjemmeholdet.

Det høje pres fra FCN gav dog muligheder i den anden ende. Og efter 70 minutter kom Kevin Yakob godt igennem og var lige ved at finde Mortensen foran mål. Men en FCN'er kom desværre i vejen i sidste øjeblik.

Situationen signalerede en periode, hvor vi var mest farlige på omstillinger mod et hjemmehold som stod højt i deres jagt på udligningen, og det brændte flere gange ubehageligt tæt på foran udeholdets mål.

Men efter en stærk arbejdsindsats holdt vi stand og gutterne kunne rejse hjem til Aarhus med tre gode point.

Næste kamp er hjemme i Aarhus på Ceres Park mod Viborg FF søndag den 7. maj kl. 18. Her går vi igen efter at fylde hjemmebanen til en ny stor fodboldfest i Kongelunden. Find din billet lige her >>>>

FCN vs. AGF / 3F Superligaen / Mesterskabsspillet runde 5 / Right to Dream Park
0-1 (0-1)
19’ 0-1: Mikael Anderson

Tilskuere: 4.640

Advarsler:
AGF: Kevin Yakob, Mikkel Duelund, Jesper Hansen 
FCN: Erik Marxen

AGF: 
Jesper Hansen, Gift Links, Yann Bisseck, Frederik Tingager, Tobias Mølgaard, Eric Kahl (77’ Peter Bjur), Mads Emil Madsen, Mikael Anderson (88' Sigurd Haugen), Mikkel Duelund (66’ Nicolai Poulsen), Kevin Yakob (77’ Frederik Brandhof), Patrick Mortensen.