AGF OPRUSTER MED 43 MILLIONER FRA LOKALE INVESTORER

BJ — 20.04.2023 07:39

AGF har med succes gennemført en rettet emission, hvor en kreds af nuværende og nye aarhusianske storaktionærer tilfører 43 mio. kr.

Deltagelse i mesterskabsspillet for tredje gang i løbet af de sidste fire år, rekordhøje tilskuertal, en sponsoromsætning, der er helt i top i Skandinavien, opførelse af en akademi-bygning på 2200 kvm og et nyt topmoderne stadion på vej. Pilen peger i den rigtige retning i AGF, og den positive udvikling er sket på et økonomisk bæredygtigt fundament med tocifrede millionoverskud de seneste fire år.

Nu bliver der sat yderligere skub til de sportslige og kommercielle ambitioner med en kapitaludvidelse på 43 mio. kr., som er hentet i en rettet emission til markedskurs.

- Vores vision er at etablere os blandt de bedste fodboldklubber i Skandinavien, og på mange områder er vi godt på vej. De kommende år står vi foran nogle store investeringer, der skal løfte vores forretning yderligere, og med kapitaltilførslen sikrer vi, at disse investeringer ikke går ud over vores sportslige konkurrenceevne, samtidig med at vi på nogle områder kan skrue op for at skabe forudsætningerne for at vi kan tage nye store skridt sportsligt og kommercielt, når det nye stadion står klar, fortæller Lars Fournais, bestyrelsesformand i AGF A/S.

Nye lokale erhvervsfolk i ejerkredsen
Det er lokale investorer – både nuværende og nye storaktionærer – samt bestyrelsesmedlemmer i AGF A/S og hovedforeningen AGF af 1880, der har bakket op om kapitaludvidelsen, forklarer Lars Fournais.

- Samtlige indbudte aktionærer har givet tilsagn til deltagelse i emissionen, som er blevet fuldtegnet. Det er vi både taknemmelige og stolte over, og vi tager det som udtryk for, at der er tillid til den strategi, vi navigerer efter.

- Vores nuværende storaktionærer har alle deltaget i emissionen, og vi glæder os også over, at vi har fået nye fremtrædende lokale erhvervsfolk med på holdet. Det er med til at styrke vores lokale forankring, hvor en bred kreds af lokale erhvervsfolk sidder på hovedparten af stemmerne, siger Lars Fournais.

Oprustning og polstring
De 43 mio. kr., som den rettede emission indbringer, er øremærket til en række investeringer i det sportslige setup.

- Vi gearer markant op for vores scouting og talentudvikling med ambitionen om at rekruttere og uddanne spillere, der kan løfte vores sportslige niveau og bidrage til realisering af transferindtægter i fremtiden. Vores High Performance-center, der har byggestart til sommer og får plads til op til 40 talenter, skal også ses i dette lys og vil gøre os konkurrencedygtige i den skærpede kamp om talenterne, fortæller Lars Fournais.

Udover den sportslige oprustning skal kapitaludvidelsen bruges til polstring i de kommende år, der byder på en del ekstra udgifter i forbindelse med stadionbyggeriet og de afledte omkostninger, det får i byggeperioden.

- Vi står foran en række ekstraordinære omkostninger både i forbindelse med etablering af et midlertidigt stadion, hvor vi skal spille i halvandet år, og ved indflytningen på det nye stadion. Vi ser det derfor som rettidig omhu at polstre os til denne periode og på den måde sikre, at der ikke bliver gået på kompromis med det høje ambitionsniveau for det nye stadion, og at det sportslige budget ikke vil blive udhulet i overgangsperioden på grund af ekstraordinære omkostninger til midlertidige foranstaltninger, siger Lars Fournais, der ser lyst på AGF’s fremtid.

- Vi har skabt et stærkt fundament til at tage de næste skridt med afsæt i vores strategi, og vi kommer fortsat til at foretage de investeringer, der skal til for at bringe os op blandt de bedste klubber i Skandinavien. Vi har nogle udfordrende år foran os, men hele vejen rundt føler vi os godt rustede til at bringe AGF til nye højder.