AGF KVINDEFODBOLD LED ÅRETS FØRSTE NEDERLAG

29.04.2023 11:53

En flot sejrsrække for kvinderne blev i dag brudt af B93, der vandt 2-1 på deres bane.

Efter sidste uges succesfulde tur til Næstved stod den lørdag igen på en tur til Sjælland for AGF Kvindefodbold. Destinationen var B93 og et noget blæsende anlæg på Svanemøllen. Her skulle vi forsøge at følge op på den flotte start på foråret med endnu en sejr i jagten på en ny sæson i Gjensidige Kvindeligaen.

De ambitioner fik dog et skud for boven efter allerede 10 minutter, da B93 bragte sig foran ved Josefine Funch. Og noget usædvanligt for kampene her i 2023, hvor der er blevet scoret 14 århusianske mål i tre kampe, havde vi svært ved at slå tilbage i resten af første halvleg. Vi pressede ellers godt på mod slutningen, men ind ville bolden ikke i værternes mål, så vi måtte gå til pause bagud med en og skulle ud og jagte i anden omgang.

Men allerede to minutter inde i 2. halvleg slog vi tilbage, da Mathilde Kruse fik tilkæmpet sig et straffespark efter en god aktion. Det omsatte Cecilie Johansen sikkert til 1-1.

Det var dog skønne spildte kræfter for kort efter kom hjemmeholdet foran igen ved Rebaka Winther og så skulle vi jagte igen.

Og det gjorde vi med ildhu og hårdt arbejde. Men der er en grund til at B93 ikke har lukket mange mål ind i denne sæson og hjemmeholdet stod igen godt i dag i defensiven. Vi sad ellers på meget af spillet i 2. halvleg, men da vi ikke var så stærke i vores offensiv som i de seneste kampe, blev det en lidt svær dag i København for kvinderne.

Til allersidst i kampen fik vi dog bolden i mål bag B93’s keeper, men desværre blev der dømt offside i situationen og vi måtte erkende forårets første nederlag, da kampen kort efter sluttede 2-1 til B93.

Vi må slå tilbage næste weekend, hvor AaB på lørdag venter hjemme i Vejlby. Med dagens resultater rykker AaB over os i tabellen med 10 point på førstepladsen i kval-rækken. Med nederlaget i dag har vi nu ni point på pladsen lige under. Så det er et vaskeægte topbrag, der venter os lørdag kl. 14 på Vejlby Stadion.

Find billet til den kamp her >>>

B93 vs. AGF / Svanemølleanlæg / 29. april 2023
2-1 (1-0)

10’ 1-0: Josefine Funch
47’ 1-1: Cecilie Johansen
52’ 2-1: Rebeka Winther