AGF KVINDEFODBOLD I TOPPEN AF TALENTUDVIKLINGEN

24.04.2023 14:17

Fra nummer otte for to år siden til nu at være de næstbedste i landet. AGF Kvindefodbold har taget et stort spring i den nationale rangering af talentarbejdet.

AGF Kvindefodbolds to talenthold, U16 DM og U18 DM vandt i sommeren 2022 henholdsvis guld og bronzemedaljer. Og her i foråret 2023 er U18 nummer et i deres række, mens U16 også er med i toppen som nummer tre deres række.

Nu er rangeringen af AGF’s talentarbejde på pigesiden også helt i toppen af dansk fodbold. Således offentliggjorde DBU i dag AGF Kvindefodbolds rangering i licenssystemet i dansk fodbold.

Og her er AGF - sammen med vores moderklubber, VSK Aarhus og IF Lyseng - steget fra en fjerdeplads sidste år til nu at være nummer to. Dermed er udviklingen gået fra, at AGF, VSK Aarhus og IF Lyseng var nummer otte i 2021 til nu at være med helt fremme i udviklingen af de fremtidige danske kvindefodboldspillere.

- AGF Pigetalent er fortsat et ungt projekt, hvor vi nu for tredje gang har taget et stort skridt i at skabe et fantastisk talentudviklingsmiljø. Det viser bare, at det hårde arbejde vores trænere, ledere og spillere lægger for dagen gør en forskel og, at vi har skabt et stærkt udviklingsmiljø.

- Vi er helt bevidste om, at vi ikke gør det alene - og det viser bare potentialet for pigefodbolden i Aarhus og Østjylland - hvor særligt vores moderklubber VSK Aarhus og IF Lyseng har en stor fortjeneste i, at vi udvikler vores miljø og tilbuddet til de bedste fodboldspillere. Et fremtidigt potentiale, som også kommer til sin ret i vores stærke relationer til vores samarbejdsklubber, hvor vi i fællesskab skaber rammerne for udviklingen af spillerne i klubbernes ambitiøse arbejde for pigefodbolden, siger Steen Petterson, der som Head of Coaching i AGF Kvindefodbold har det daglige ansvar for talentudviklingen på pigesiden. 

Vi skal være endnu dygtigere
DBU's Klublicenssystem har på talentniveau til formål, at fremme og optimere talentudviklings-miljøerne i klubberne og sikre, at den enkelte spillers udvikling sættes i centrum. Og systemet danner grundlag for indrangeringen af hold i DBU's ungdomsturneringer.

- Lige nu skal vi glæde os over, at et enormt hårdt stykke arbejde fra vores trænere har gjort at vi har rykket os og så skal vi ellers have arbejdshandskerne på igen og fortsat fokusere på at blive endnu dygtigere - til gavn for den enkelte spiller og med det klare formål, at vi skal understøtte spillerne i at blive dygtige nok til det øverste seniorniveau både til vores eget førstehold - og nationalt og internationalt, siger Steen Petterson.

Det er tredje gang DBU har lavet en indrangering af talentudviklingsmiljøerne i Danmark og md to stjerner i systemet mod halvandet for et år siden har AGF og moderklubberne altså taget endnu et hop op ad stigen, så vi nu er med helt i toppen af danske talentudvikling for piger. 

Parallelt med licenstildelingen er der i øvrigt sket en ændring i årgangsopdeling, således, at dansk ungdoms pige-fodbold på højeste niveau fra næste sæson kommer til at hedde U16DM og U19DM.